Iohannis: ”Termenul pentru finalizarea PNRR este orientativ, nu ultimativ”

Iohannis: ”Termenul pentru finalizarea PNRR este orientativ, nu ultimativ”

Vineri dimineața, într-o declarație de presă în care s-a referit la Planul Naţional de Rezilienţă şi Redresare, președintele României a declarat că termenul stabilit pentru finalizarea PNRR este orientativ, nu ultimativ, iar România va lucra la proiect până devine "foarte bun".

Eugen Cișmașu 0 comentarii

Întrebat, la Palatul Cotroceni, dacă PNRR va fi gata până la sfârşitul lunii şi ce riscă România dacă nu va fi finalizat la termenul stabilit, şeful statului a răspuns: "Acest termen stabilit este orientativ, nu este un termen ultimativ, să înţelegem acest lucru".

"Deja, Comisia (Europeană) începe să recomande ţărilor să lucreze la planuri bune mai degrabă, decât să le termine într-o anumită zi. Şi noi, da, vom lucra pe PNRR până când va fi suficient de bun ca să fie acceptat de Comisie şi, mai important, implementat de noi. Am auzit şi eu la televizor tot felul de politicieni de la Opoziţie care anunţă catastrofa. Nu este nicio catastrofă. Prima formă de plan naţional a fost discutată cu Comisia, cu comisar, cu director general, cu directori. Fiecare şi-a făcut observaţiile. Ministrul de resort s-a întors în ţară cu observaţiile acestea, le vom analiza, vom corecta planul, iar vor exista discuţii la Bruxelles, vom face ultimele corecturi şi planul va merge înainte. Deci, acest plan va fi lucrat până este foarte bun şi va fi implementat", a explicat Iohannis.

 

Comentarii

loading...