Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Iohannis vrea, rapid, un nou referendum

Iohannis vrea, rapid, un nou referendum

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că referendumul pentru revizuirea Constituţiei trebuie organizat cât mai repede, arătând că ar putea fi suprapus cu unul dintre scrutinele care urmează, respectiv alegerile prezidenţiale, locale sau parlamentare.

Rl online 0 comentarii

"Referendumul pentru revizuirea Constituţiei, pentru implementat ce s-a votat acum, trebuie organizat când se poate de repede şi cu cât mai repede cu atât mai bine. Pe de altă parte, având în vedere că avem patru alegeri, primele le-am avut, avem încă trei, ar fi cel puţin ciudat să se organizeze referendumul între alegeri, fiindcă românii nu cred că agreează să vină la vot de patru ori plus încă o dată. Nu este niciun fel de problemă ca referendumul de validare să fie suprapus peste una din alegerile ce vor veni în următorul an. Prezidenţialele sunt primele, dar nu este obligatoriu să venim cu referendum pe prezidenţiale, putem să venim la fel de bine pe alegerile locale sau chiar pe parlamentare", a spus şeful statului, la Palatul Cotroceni.

Pe de altă parte, el a susţinut că în prezent condiţiile pentru o revizuire amplă a Legii fundamentale nu sunt date.

"Nu este neapărat de dorit să mergem pe o revizuire largă a Constituţiei în această configuraţie. Avem rezultatul foarte pozitiv al unui referendum şi acest rezultat trebuie implementat acum. Dacă vrem o revizuire mai largă sau o modernizare sau o nouă Constituţie atunci acest lucru trebuie discutat ulterior şi trebuie găsită o largă majoritate politică ce sprijină o astfel de revizuire amplă a Constituţiei. În acest moment, după părerea mea, condiţiile pentru o amplă revizuire a Constituţiei nu sunt date", a afirmat preşedintele Iohannis.

Comentarii

loading...