15.5 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăPoliticăIon Iliescu împlineşte 88 de ani. Ce își dorește primul președinte al...

Ion Iliescu împlineşte 88 de ani. Ce își dorește primul președinte al României de după 1989

Întrebat cum petrece de ziua lui şi cine a fost să-l viziteze, Ion Iliescu a răspuns, pentru MEDIAFAX: „Paşnic, acasă, cu soţia şi cu prietenii apropiaţi. Chiar am şi acum musafiri, prieteni”.

 
De asemenea, întrebat ce mesaj transmite la cei 88 de ani să săi, Iliescu a spus: „Ne dorim sănătate, cât om putea-o duce”, citează Mediafax.

Ion Iliescu s-a născut la 3 martie 1930, în municipiul Olteniţa, judeţul Călăraşi. A intrat în PCR în 1953 şi a devenit membru al Comitetului Central al PCR în 1965, însă, începând cu 1971, a fost treptat marginalizat de Nicolae Ceauşescu.

La sfârşitul lunii ianuarie 1989, s-a numărat printre fondatorii Frontului Salvării Naţionale (FSN). După 1990, Ion Iliescu a prins mai multe mandate de preşedinte al ţării. Primul mandat a fost între 1990 şi 1992, apoi între 1992-1996. În 1996 a fost învins la prezidenţiale de Emil Constantinescu, însă a revenit politic în 2000, când a reuşit să-l înfrângă în turul al doilea al alegerilor pe Corneliu Vadim Tudor.

În prezent, Ion Iliescu este preşedinte de onoare al Partidului Social Democrat, iar în ultimii ani a preferat să comunice public mai mult pe blogul său.

Cele mai citite

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...

Vizită importantă la București. Comisarul european pentru parteneriate internaționale vine în România

Vizita comisarului european pentru parteneriate internaționale, Jutta Urpilainen, la București în perioada 24-25 aprilie, marchează un moment important în dialogul dintre Uniunea Europeană și...

Bătălia pentru Sectorul 1: imperativa coaliție anti-Clotilde

Se ascute lupta, odată cu nominalizarea lui Sebastian Burduja și a Gabrielei Firea, candidați separați ai coaliției PSD-PNL, pentru funcția de primar general al...
Ultima oră
Pe aceeași temă