20.8 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăPoliticăIonuț Stroe ar fi „onorat” să fie candidatul la Primăria Craiova

Ionuț Stroe ar fi „onorat” să fie candidatul la Primăria Craiova

Ministrul desemnat al Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, care este şi deputat PNL Dolj, a declarat duminică, într-o conferinţă de presă, că numele candidatului liberal pentru Primăria Craiova va fi decis de către partid la începutul lunii martie, el reiterând că ar fi onorat să fie el cel care va candida.

“În ceea ce priveşte localele, ştiţi bine, am spus-o de mai mult timp. Sunt craiovean, chiar dacă activitatea mea în momentul de faţă s-a concentrat mai mult în zona agendei Guvernului, aş fi foarte onorat şi cu drag aş face o asemenea candidatură şi aş onora şi încrederea colegilor mei până la urmă”, a afirmat Ionuţ Stroe, în conferinţa de presă de la Craiova, informează agerpres.ro. Dacă va fi candidatul PNL, Stroe se va duela cu Lia Olguța Vasilescu, de la PSD, pentru postul de primar.

 El a anunţat încă din luna octombrie 2019 că îşi doreşte să candideze pentru Primăria Craiova, însă ulterior a fost cooptat în Guvernul Orban, ca ministru al Tineretului şi Sportului.

Totodată, întrebat în legătură cu candidaţii PNL Dolj pentru Parlament, având în vedere calculele privind organizarea alegerilor parlamentare anticipate în apropierea alegerilor locale, el a afirmat că la nivelul partidului nu e stabilit niciun calendar pentru definitivarea listei de candidaţi pentru Parlament.

“Nu s-a stabilit niciun fel de reper temporar în acest moment pentru definitivarea listelor de candidaţi pentru Parlament, în condiţiile în care nu există în momentul de faţă un calendar stabilit foarte clar pentru organizarea acestor alegeri anticipate (…) Depinde foarte mult de momentul alegerilor anticipate, dacă vor fi în acelaşi timp cu alegerile locale, probabil tot în aceeaşi perioadă. E posibil să coincidă momentele (alegerilor locale cu cele parlamentare anticipate n.red.)”, a afirmat Ionuţ Stroe.

De asemenea, deputatul PNL Dolj a fost întrebat dacă vor fi candidaţi pentru locale care se vor regăsi şi pe lista pentru Parlament în cazul în care alegerile locale şi cele parlamentare vor fi organizate în acelaşi timp, el răspunzând că vor fi persoane diferite.

Cele mai citite

UE cere ca Facebook și Tik Tok să combată falsurile create cu inteligența artificială

UE, prin Comisia Europeană, a cerut marilor site-uri de socializare, precum TikTok și Facebook, să eticheteze clar publicitatea politică și să reducă "viralitatea conținutului"...

Te confrunți cu durere la nivelul genunchiului? Cum recunoști ruptura de menisc și ce poți face pentru a o trata

Durerile articulare pot apărea foarte frecvent ca urmare a unei serii largi de cauze și factori de risc, ceea ce înseamnă că pentru a...

Preşedintele CJ Prahova, Iulian Dumitrescu, încă 60 de zile de control judiciar

Procurorii anticorupţie au prelungit cu încă 60 de zile măsura preventivă a controlului judiciar faţă de preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Prahova, Iulian Dumitrescu, au...
Ultima oră
Pe aceeași temă