Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Iordache: Avem peste 30 de amendamente la abuzul în serviciu

Iordache: Avem peste 30 de amendamente la abuzul în serviciu

Preşedintele Comisiei parlamentare speciale pentru legile justiţiei, Florin Iordache, a precizat joi că la articolul 297 din Codul penal, referitor la abuzul în serviciu, există peste 30 de amendamente, iar comisia aşteaptă un punct de vedere şi de la MJ.

Rl online 0 comentarii

Parlamentarii comisiei au finalizat joi o primă dezbatere asupra Codului penal, urmând ca lucrările să fie reluate luni, de la ora 10,30. "Am ajuns la 270 (articolul - n.r.). O serie de amendamente preluate fie de la CSM, fie de la asociaţiile profesionale, fie au fost modificări în concordanţă cu deciziile Curţii. Vom continua luni, la ora 10,30, până atunci aşteptăm observaţii, propuneri, fie că vor veni de la colegii noştri, fie că vor veni de la Ministerul Justiţiei. În ceea ce priveşte abuzul în serviciu, pentru că este o chestiune care vă preocupă, în acest moment avem peste 30 de amendamente cu prag mai mare, prag mai mic sau fără prag sau redefinit şi aşteptăm o poziţie şi din partea Ministerului de Justiţie pentru acest articol", a declarat Florin Iordache, la finalul şedinţei de joi.

Deputatul PSD a susţinut că articolul 297 "nu reprezintă o prioritate".

"Repet: pentru noi nu a fost o prioritate şi nu este nici în continuare o prioritate numai articolul 297. Credem că întreg Codul penal trebuie pus în concordanţă cu directivele, cu deciziile Curţii, cu hotărârile CEDO şi aşa mai departe şi cu Codul de procedură penală, care a fost dezbătut prin Parlament şi în acest moment este supus controlului de constituţionalitate", a adăugat Florin Iordache. 

Comentarii

loading...