Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Iordache: Comisia de la Veneţia a lăudat unele modificări

Iordache: Comisia de la Veneţia a lăudat unele modificări

reşedintele Comisiei speciale privind Legile justiţiei, Florin Iordache, a declarat luni că unele modificări Codul penal şi Codul de procedură penală sunt lăudate de Comisia de la Veneţia, printre care şi scoaterea din procedura de numire a conducerii ÎCCJ a preşedintelui.

Iulian Budușan 0 comentarii

„Comisia de la Veneţia a lăudat "separaţia carierelor" judecătorilor de a procurorilor, prin transferarea competenţelor de numiri de la plen la cele două secţii ale CSM”, a afirmat deputatul PSD, Florin Iordache, într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Acesta mai precizează că în raportul Comisiei de la Veneţia se arată susţinerea pentru scoaterea preşedintelui României din procedura de numire a conducerii Înaltei Curţi de Casaţie si Justiţie (ÎCCJ).

„O altă modificare contestată, dar laudată de Comisia de la Veneţia, a fost scoaterea preşedintelui din procedura de numire la conducerea Înaltei Curţi de Casaţie si Justiţie”, potrivit sursei citate.

Un alt aspect subliniat de social-democratul Florin Iordache se referă la protocoalelor încheiate de SRI cu autorităţile judecătoreşti.

„Este pentru prima dată când o instituţie cu mare impact în dezvoltarea democraţiei pune în discuţie problema protocoalelor încheiate de SRI cu autorităţile judecătoreşti”, susţine preşedintele Comisiei speciale.

Precizările lui Florin Iordache vin în contextul în care Comisia de la Veneţia a recomandat, vineri, autorităţilor din România să reexamineze, în proiectele de lege din domeniul justiţiei, modul de numire şi revocare a magistraţilor, în sensul asigurării unor proceduri neutre, prin menţinerea rolului preşedintelui ţării şi Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

Comentarii

loading...