12 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăPoliticăIordache: Comisia de la Veneţia a lăudat unele modificări

Iordache: Comisia de la Veneţia a lăudat unele modificări

„Comisia de la Veneţia a lăudat “separaţia carierelor” judecătorilor de a procurorilor, prin transferarea competenţelor de numiri de la plen la cele două secţii ale CSM”, a afirmat deputatul PSD, Florin Iordache, într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Acesta mai precizează că în raportul Comisiei de la Veneţia se arată susţinerea pentru scoaterea preşedintelui României din procedura de numire a conducerii Înaltei Curţi de Casaţie si Justiţie (ÎCCJ).

„O altă modificare contestată, dar laudată de Comisia de la Veneţia, a fost scoaterea preşedintelui din procedura de numire la conducerea Înaltei Curţi de Casaţie si Justiţie”, potrivit sursei citate.

Un alt aspect subliniat de social-democratul Florin Iordache se referă la protocoalelor încheiate de SRI cu autorităţile judecătoreşti.

„Este pentru prima dată când o instituţie cu mare impact în dezvoltarea democraţiei pune în discuţie problema protocoalelor încheiate de SRI cu autorităţile judecătoreşti”, susţine preşedintele Comisiei speciale.

Precizările lui Florin Iordache vin în contextul în care Comisia de la Veneţia a recomandat, vineri, autorităţilor din România să reexamineze, în proiectele de lege din domeniul justiţiei, modul de numire şi revocare a magistraţilor, în sensul asigurării unor proceduri neutre, prin menţinerea rolului preşedintelui ţării şi Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

Cele mai citite

Viktor Orban anunță că 2024 va fi anul înlocuirii hegemoniei liberal-progresiste cu una suveranistă

În acest an ar putea lua sfârşit o perioadă ingrată a civilizaţiei occidentale, prin înlocuirea lumii construite pe baza hegemoniei liberal-progresiste cu una suveranistă,...

Gafa lui Târnovanu amână fiesta FCSB-ului! Meciul cu Farul se joacă cu titlul pe masă

FCSB a remizat în deplasare cu Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, scor 2-2, în etapa a șasea din play-off, și trebuie să mai aștepte pentru...

Ocolul Bucureștiului în 30 de zile

Coaliția PSD-PSD a făcut un ocol de treizeci de zile pentru a ajunge de unde a plecat. “Și mă ocoli...” – vorba bancului. Dar...
Ultima oră
Pe aceeași temă