3.7 C
București
marți, 19 martie 2024
AcasăPoliticăIordache: "Comisia de la Veneţia nu poate fi peste deciziile CCR"

Iordache: “Comisia de la Veneţia nu poate fi peste deciziile CCR”

Florin Iordache numeşte demersul PNL de a cere Comisiei de Monitorizare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) aprobarea sesizării Comisiei un demers politicianist, “exportat în afara României”. 

“Comisia de la Veneţia ce să constate? Comisia de la Veneţia nu poate fi peste deciziile Curţii Constituţionale. Comisia de la Veneţia nu va constata decât că aceste modificări, pe care CCR s-a pronunţat de două ori, sunt constituţionale. E un demers politicianist pe care cei de la PNL l-au exportat în afara României, în condiţiile în care au văzut că nu au nicio şansă în România”, a spus Florin Iordache pentru News.ro.

De asemenea, el spune că nu poate fi Comisia de la Veneţia peste Parlament şi peste legislaţie şi va constata doar că modificările sunt “constituţionale, legale şi normale”.

“Comisia poate fi peste Parlament şi peste legislaţie? Repet, Comisia de la Veneţia nu poate decât să constate că acele modificări sunt constituţionale, legale, normale. Nu poate să constate altceva. Cum şi CCR a decis în cele trei decizii că modificările care sunt sunt în concordanţă cu deciziile Comisiei de la Veneţia, nu poate veni Comisia să legifereze peste CCR”, a mai spus el.

Comisia de Monitorizare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) a aprobat joi solicitarea PNL de sesizare a Comisiei de la Veneţia privind modificarea legilor justiţiei. Liberalii susţin că parcursul legilor va fi trebui să aştepte, iar Curtea Constituţională, de asemenea, va trebui să ţină cont de de opinia Comisiei.

Cele mai citite

De la Forumul Economic Mondial,  la Forumul Economic de la Saint Petersburg

Pe harta Europei există două orașe, unul de 11.000 de locuitori și altul de 5,6 milioane, care au ceva în comun: găzduiesc cele mai...

Recital de goluri la Arad! UTA și FC Voluntari au făcut spectacol în prima etapă a play-out-ului

UTA Arad a învins-o pe FC Voluntari cu scorul de 4-3, pe teren propriu, luni seară, în prima etapă a play-out-ului Ligii 1. UTA...
Ultima oră
Pe aceeași temă