Iordache: Referendumul pentru familie, undeva pe 10 iunie

Iordache: Referendumul pentru familie, undeva pe 10 iunie

Florin Iordache, deputat PSD şi fost ministru al Justiţei, a declarat joi, la un eveniment legat de Referendumul pentru Familie, că în jurul datei de 10 iunie ar putea fi organizat referendumul după decizia CCR de a respinge sesizările PNL şi USR pe legea referendumului.

Andrei Tudor Dumitru 0 comentarii

"Cred că undeva pe un 10 iunie se va putea organiza referendumul pentru organizarea Constituţiei. Cred ca toate partidele politice responsabile şi toţi vor susţine acest demers de modificare a Constituţiei. Este normal, suntem parte a Uniunii Europene, dar avem propriile traditii, suntem pentru modificarea Constitutiei, nu putem nega tradiţia şi eforturile celor 3 milioane de români", a declarat Florin Iordache, prezent la un eveniment organiza de Coaliţia pentru Familie, legat de Referendumul pentru Familie, citează Mediafax.

Ulterior, acesta a menţionat cum a făcut calculul.

"Noi am spus că vom susţine o iniţiativă de modificare a Constituţiei, azi în final Curtea Constituţională a respins şi aşteptăm ca preşedintele să promulge legea referendumului şi în aceste condiţii Senatul să adopte forma adoptată de Camera şi în ultima duminică din cele 30 de zile se va organiza referendum", a mai declarat Florin Iordache.

CCR a respins joi sesizarea făcută de mai mulţi senatori PNL şi USR privind proiectul de modificare a Legii referendumului, iar legea se va duce la promulgare de către preşedintele Klaus Iohannis. Este a doua oară când Curtea dezbate această lege, atunci judecătorii admiţând sesizarea Opoziţiei.

 

Comentarii

loading...