8.8 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăPoliticăIordache se distanţează de Toader, după confuzia de nume în cazul Lazăr

Iordache se distanţează de Toader, după confuzia de nume în cazul Lazăr

„Să o clarifice. Cine a făcut-o, să o descurce. Au lansat-o, cine a lansat-o să o descurce. Am văzut că de fapt nu ar fi ăla şi ar fi ăla şi de ce s-a ajuns aici, nu ştiu de ce s-a ajuns aici. Nu comentez mai mult. Cine face să o descurce”, a declarat joi, pentru Mediafax, deputatul PSD Florin Iordache, întrebat cum comentează situaţia legată de dosarul de candidatură la funcţia de Procuror General a lui Augustin Lazăr.

Ordonanţa de clasare a dosarului în care era vizat Klaus Iohannis, deschis când era primar al Sibiului, a fost semnată de Cristian Lazăr, adjunctul Secţiei de urmărire penală de la Parchetul General, şi nu de procurorul Augustin Lazăr. Referitor la subiect, procurorul general, Augustin Lazăr, a explicat faptul că ordonanţa de clasare a dosarului a fost semnată de alt procuror şi că ministrul Justiţiei exploatează o eroare de grefă din martie 2016, pentru a manipula prin distorsionarea adevărului şi pentru a o folosi drept motiv de revocare.

În replică, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a precizat că prezenţa ordonanţei de clasare a dosarului care-l viza pe Klaus Iohannis nu a fost o eroare, aşa cum a explicat Augustin Lazăr, şi se întreabă cum se justifică prezenţa rezoluţiei în dosarul de candidatură a procurorului general.

De asemenea, Klaus Iohannis a semnat, pe 15 decembrie 2015, decretul de numire în funcţia de procuror şef adjunct al Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului General în cazul lui Cristian Aurel Lazăr. Pe 14 septembrie 2014, procurorul clasase o speţă care-l viza pe şeful statului.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă