10.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăPoliticăIroniile lui Orban. Unde a dispărut moțiunea de cenzură a opoziției

Ironiile lui Orban. Unde a dispărut moțiunea de cenzură a opoziției

 Orban a fost ironic la adresa Opoziției, spunând că încă nu știe nimic de moțiunea de cenzură, dar o așteaptă până la finalul sesiunii.

Orban a declarat, miercuri, în conferință de presă, la Parlament, că au fost depuse două proceduri parlamentare de către grupurile parlamentare din Opoziție. Este vorba despre moțiunea simplă contra ministrului Cristian Ghinea, depusă de PSD, și de o solicitare privitoare la Ora Guvernului, în care se cere participarea ministrului Energiei, Virgil Popescu, depusă de AUR:

„Moțiunea simplă contra ministrului Cristian Ghinea va fi dezbătută luni, de la ora 16.00, iar votul va fi marți, odată cu votul final din plenul de respingeri. În ceea ce privește Ora Guvernului, solicitată de Grupul Parlamentar AUR, (…), se va desfășura marți, la începutul programului de plen”, a spus Orban.

Președintele Camerei Deputaților a spus, ironic, că deocamdată nu știe nimic de moțiunea de cenzură.

„Așteptăm până la finalul sesiunii”, a mai spus Orban.

Întrebat dacă are emoții că va trece moțiunea simplă contra ministrului Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, Orban a răspuns că, din punctul său de vedere, Opoziția folosește acest instrument parlamentar regulamentar, moțiunea simplă, doar pentru a mai exprima puncte de vedere și critici cu privire la PNRR.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Scandalul Sanimed/Hideg: Dezvăluiri, Denunțuri și Dinamica Justiției în România

Recentele dezvăluiri din presă, generate de denunțul spontan al omului de afaceri Cătălin Hideg împotriva unei prestigioase case de avocatură din România, precum și...

Deficitul bugetar a crescut, după primul trimestru

Deficitul bugetar a urcat la 2,06% din Produsul Intern Brut după primele trei luni din acest an, soldul negativ cifrându-se la 35,88 miliarde de...

Președintele clubului Rapid, Daniel Niculae, urmărit penal! Acuzațiile care i se aduc

Preşedintele clubului Rapid, Daniel Niculae, a fost pus sub acuzare de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, pentru că l-a plătit şi ajutat...
Ultima oră
Pe aceeași temă