10.5 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăPoliticăIulian Capsali, interviu pentru Magyar Idok: Slăbește „puterea din umbră” în România

Iulian Capsali, interviu pentru Magyar Idok: Slăbește „puterea din umbră” în România

Odată cu dezvăluirea protocoalelor secrete dintre serviciile secrete și procuraturi și cu scrisoarea lui Giuliani s-a redus spațiul de manevră al statului paralel purtător al stindardului luptei anticorupție, dar în realitate, reprezentant al intereselor soroșiste globaliste – a declarat Iulian Capsali, directorul editorial al ziarului conservator România Liberă, pentru publicația Magyar Idok (Timpuri Maghiare – n.r.).

În România, lupta fundamentală o duc oamenii structurilor deep state (statul paralel), care au creat o ”industrie anticorupție”, subminând prin aceasta partidele, a precizat Capsali pentru Magyar Idők

”Au distrus destine umane, au făcut imposibile afaceri serioase, creând astfel loc pentru bănci și întreprinderi străine. Au reușit să influențeze justiția. Mulți – cărora procuratura anticorupție, DNA le-a fabricat dosare – au ajuns condamnați, dacă n-au fost dispuși să se alăture statului paralel” – a enumerat metodele puterii din umbră directorul editorial al României Libere. Conform relatărilor sale, statul paralel este alcătuit din șefii serviciilor secrete, ai DNA și procuraturilor, care au influență și în presă, există și astăzi jurnaliști care se supun comenzilor regimului.

Recent, s-a aflat despre câteva dintre protocoalele încheiate în secret, care trebuiau să asigure colaborarea între aceste instituții, dar ne putem aștepta să fie dezvăluite și altele, crede Capsali.

”Puterea reală a fost acaparată în spatele scenei, în background-ul jocurilor democratice și în consecință au discreditat Parlamentul, acea instituție care e mai greu de controlat și care a reușit să împiedice influența totală asupra statului [influența statului paralel asupra statului] – a spus cunoscutul publicist, care a considerat important de precizat că și un fost ofițer SRI se află printre cei care au deconspirat statul paralel a cărui ideologie este doctrina globalistă soroșistă.

Conform România liberă, centrul tensiunilor este în Statele Unite, unde administrația președintelui Donald Trump este permanent hărțuită de foștii șefi ai serviciilor secrete, precum și de media globalistă apropiată de democrați, a cărei influență de altfel este în scădere. ”În Europa încep să preia puterea forțele politice devotate identității naționale, neoliberalii încep pe rând să piardă teren în statele Uniunii. În același timp Germania și Franța, cele mai puternice două state ale UE, duc o politică străină de interesele naționale, în special în ceea ce privește politicile privind problema migranților” – a subliniat Iulian Capsali.

Magyar Idok l-a întrebat pe directorul editorial și despre scrisoarea lui Giuliani, în care avocatul lui Trump critică deschis metodele DNA-ului și despre care s-a susținut că a fost scrisă la comandă, contra cost. ”Scrisoarea a explodat exact în plin conflict politic intern românesc, când au început să iasă la lumină ravagiile statului paralel și acele înțelegeri care au ocolit democrația. În numele luptei anticorupție până acum am tot auzit la București presiunea diplomației americane, în mare măsură influențată încă de democrați și aliații politicii soroșiste. Acum, cu această scrisoare s-a creat o breșă, administrația lui Trump a semnalat o intenție de schimbare, iar reprezentanții statului paralel simt îngustarea spațiului lor de manevră și de aceea vor să bagatelizeze și să discrediteze scrisoarea care formulează acest mesaj. În mod cert această scrisoare care critică funcționarea DNA a primit avizul președintelui Trump” – a declarat publicistul român.

În ceea ce privește viitorul apropiat al politicii bucureștene, Capsali crede că vor mai fi încercări de dărâmare a guvernului prin presiunea străzii, asemănătoare evenimentelor din 10 august, din partea forțelor globaliste cu slabă reprezentare parlamentară, care nu au niciun program politic în afară de ”lupta anticorupție” îndreptată împotriva coaliției conduse de social-democrați.

”Deși ar fi importantă o puternică politică de opoziție, în primul rând din partea Partidului Național Liberal. Doar că cea mai mare forță politică de opoziție a îndepărtat oamenii care voiau să promoveze politici economice care să servească interesele naționale” – a spus șeful prestigioasei publicații bucureștene, în opinia căruia vor continua atacurile președintelui Johannis și ale opoziției împotriva guvernului, deși afacerile de corupție se regăsesc la fel de bine și de partea opoziției, doar că DNA le tratează cu mănuși.

Răspunzând la întrebarea Magyar Idok referitoare la orientarea ideologică a actorilor politici din sistemul partidelor românești, Capsali a spus că nu mai crede în ideologiile politice. ”Acum politica economică neoliberală, sexomarxismul (mișcările LGBT, gendermania, atacurile împotriva familiei normale), încercările de distrugere a statelor naționale, secularismul agresiv, îndreptat împotriva tradițiilor creștine și Bisericii sunt cele care se opun conservatorilor, care au convingerea că fără tradiții, familii puternice, națiuni, Europa dispare. Aici se dă adevărata luptă, nu între ideologii”, a subliniat publicistul român conservator.

Cele mai citite

Rătăciri din necunoaștere

Necunoașterea nu are doar efectul banal al nepriceperii. Îl are adesea și pe cel al opunerii la adevăruri ale vieții și la fapte. Perseverența...

Dan Podaru candidează din partea PER la funcția de primar al sectorului 1

Fostul consilier local Dan Podaru va fi candidatul Partidului Ecologist Român pentru funcția de primar al sectorului 1, după ce formațiunea sa politică, Alianța...

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...
Ultima oră
Pe aceeași temă