6.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăPoliticăIulian Chifu: Summit-ul de la Sibiu a fost reuniunea celor mai buni...

Iulian Chifu: Summit-ul de la Sibiu a fost reuniunea celor mai buni specialiști politici ai Europei

Șefi de stat sau de guvern din cele 27 de țări membre UE, însoțiți de peste 200 de specialiști, au discutat, la Sibiu, despre cum va funcționa Uniunea Europeană în următorii ani.

În marja summit-ul informal al Consiliului European, la Sibiu s-a desfășurat o conferință internațională despre viitorul Europei, organizată de Universitatea “Lucian Blaga” împreună cu Centrul de Prevenire a Conflictelor.

Conferința de la Sibiu a prilejuit “reuniunea  a 230 de minți – cele mai luminate,  mai bine pregătite, mai implicate în procesele europene – pentru a discuta la nivel strategic care sunt evoluțiile viitoare, cum se va structura, cum va evolua Europa”, a explicat Iulian Chifu, preşedintele Centrului de Prevenire a Conflictelor.

Conferința a fost organizată pe mai multe domenii, printre care “Proiecte și scenarii pentru viitorul UE”, “Securitatea și apărarea Europei”, “Prioritatea privind o Europă globală”, “UE – parteneri și vecinătăți”.

Una dintre temele discutate a fost “Contribuțiile actorilor externi la securitatea și apărarea europeană – Turcia, Marea Britanie, SUA, Ucraina”.

“Europa înseamnă 80 la sută Uniunea Europeană dar și exteriorul ei – înseamnă evident Marea Britanie, înseamnă participare americană, Turcia, relația cu cele trei state din Parteneriatul Estic”, explică Iulian Chifu.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă