11.1 C
București
joi, 23 septembrie 2021

Joe Biden a spus că este „perfect de acord” să vină în România, la invitația lui Iohannis

Preşedintele SUA, Joseph Biden, s-a întâlnit, la Bruxelles, cu liderii din România, Polonia, Lituania, Letonia şi Estonia. Participarea la întrunirea de la Bruxelles este prima vizită oficială a lui Biden de când a câștigat președinția SUA și este văzută de analiști ca un semnal cu privire la politica externă pe care o va duce.

„Am avut două discuții scurte cu președintele Biden. Prima a fost chiar la început, unde împreună cu președintele Duda am ținut să-l salutăm pe președintele Biden, să ne exprimăm mulțumirea față de prezența domniei sale în summitul B9. A fost o prezență consistentă, a avut un discurs foarte solid, și, evident, am dorit să ne asigurăm că în continuare avem un parteneriat strategic foarte solid, și că avem întreaga atenție a parteneriatului strategic, Statele Unite ale Americii pentru flancul estic”, a declarat președintele Klaus Iohannis.

Șeful statului a subliniat că Biden a dat asigurari că se implică în mod deosebit și foarte mult pentru a sprijini România și Polonia, pentru a îmbunătăți această relație.

„În cea de-a doua discuție pe care am avut-o cu președintele Biden, spre finalul summitului, l-am invitat în România, i-am spus că îmi doresc să continuăm discuția foarte bună pe care am început-o în 2015, atunci când am avut prima întâlnire și era vicepreședinte, și că îmi doresc foarte mult să întărim parteneriatul strategic dintre România și SUA. A fost perfect de acord să încercăm să organizăm o astfel de întâlnire și m-a asigurat încă o dată de faptul că este foarte dedicat acestui parteneriat”, a declarat Klaus Iohannis. 

Ultima oră
Pe aceeași temă