Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Kelemen Hunor critică decizia de fuziune dintre UMF Târgu Mureş şi Universitatea Petru Maior

Kelemen Hunor critică decizia de fuziune dintre UMF Târgu Mureş şi Universitatea Petru Maior

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a precizat, joi, că susţine demersul profesorilor şi studenţilor de la UMF Târgu Mureş de a contesta, în contencios administrativ, decizia Senatului UMF de unificare cu Universitatea Petru Maior.

Iulian Budușan 0 comentarii

”Este o poziţie superficială, arogantă şi total lipsită de respect, la fel şi modul în care rectorul şi Senatul Universităţii au derulat această procedură", a declarat Kelemen Hunor, la Radio Mureş, conform unui comunicat remis Mediafax.

Preşedintele Kelemen Hunor a precizat că UDMR împreună cu avocaţii săi au analizat posibilitatea contestării deciziei Senatului UMF în contencios administrativ şi sprijină profesorii şi studenţii de la UMF Târgu Mureş, în procedura de contestare a deciziei Senatului UMF în contencios administrativ.

De altfel, UDMR a încercat să convingă ministerul Educaţiei, care, referindu-se la principiul autonomiei universitare, a spus că unificarea celor două Universităţi, UMF şi Petru Maior, reprezintă o problemă internă pentru cele două părţi implicate, în care nu se poate interveni. Kelemen Hunor mai spune că legile ar trebui să fie mai presus de autonomia universitară şi consideră ca fiind inacceptabil faptul că autonomia universitară este prioritară faţă de prevederile Legii Educaţiei şi ale Constituţiei. UDMR e de părere că rectorul Leonard Azamfirei va transforma Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş într-o o universitate mică, neînsemnată, de parcă ar avea interesul eliminării caracterului maghiar al acestei instituţii.

În şedinţa de miercuri, 18 aprilie, Senatul Universităţii de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş şi cel al Universităţii Petru Maior din Târgu Mureş au decis fuziunea prin absorţia Universităţii „Petru Maior”.

Comentarii

loading...