15.2 C
București
joi, 23 septembrie 2021

Kelemen Hunor: Ideile cu pericolul maghiar și cu furatul Ardealului sunt un truc ieftin

Preşedintele UMDR, Kelemen Hunor, consideră că există o concurență „acerbă” între politicienii din România, care apelează, din acest motiv, și la procedee de manipulare și dezinformare a electoratului.

„Săptămâna trecută, preşedintele Klaus Iohannis, printr-o declaraţie de două minute şi jumătate, a reuşit să distrugă ideea de dialog politic raţional, să-şi bată joc de limba maghiară, şi a reuşit să stigmatizeze comunitatea maghiară din România. Acum două zile, luni, preşedintele a lansat o nouă acuzaţie. Primul om în stat a susţinut că UDMR a promovat o lege şi a pregătit o nouă lovitură prin redactarea unui cod administrativ paralel, a susţinut că vrem impunerea limbii maghiare în Transilvania ca limbă oficială şi că dezideratele noastre sunt împotriva Constituţiei. Nu este adevărat, este fals, este o teorie conspiraţionistă, un fake news, este instigare la ură, este naţionalism şi xenofobie curată”, a susținut Kelemen Hunor într-un mesaj postat, miercuri, pe Facebook.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă