Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Kelemen Hunor, vag ameninţător când vorbeşte despre convieţuirea cu românii

Kelemen Hunor, vag ameninţător când vorbeşte despre convieţuirea cu românii

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, vineri, la o dezbatere tematică organizată la Cluj, că în ceea ce priveşte convieţuirea româno-maghiară există un echilibru, dar care poate să devină repede foarte fragil.

Florin Budescu 0 comentarii

"Este un echilibru în convieţuirea româno-maghiară care poate deveni fragil foarte rapid, cum s-a întâmplat în 1990, la Târgu Mureş, şi în acest an, la Valea Uzului, fiindcă sunt prejudecăţi, sunt probleme care nu au fost discutate şi abordate sincer.

Există o neîncredere, lipsa de încredere este palpabilă; dacă nu există încredere între indivizi, între grupuri, dacă nu există încredere între stat şi cetăţean, nu există nici cooperare, iar fără cooperare nu ai succes", a spus Kelemen Hunor.

Potrivit acestuia, "prejudecăţile trebuie demontate iar, astfel, putem creşte nivelul de încredere între indivizi şi comunităţi".

Kelemen Hunor a mai spus că el respectă statul, dar s-a întrebat dacă şi statul face acelaşi lucru faţă de cetăţean.

"Respect statul ca cetăţean, dar întreb, statul mă respectă, are încredere în mine? Sau mă pune pe mine, ca maghiar, în permanenţă să dau declaraţii de loialitate? Or nu accept aşa ceva. M-am născut în această ţară, am plătit taxe şi contribui la dezvoltarea societăţii şi nu pot accepta când loialitatea îmi este pusă permanent sub semnul întrebării.

Aceste chestiuni ar trebuie să dispară şi atunci şi cooperarea va fi mai bună", a adăugat preşedintele UDMR, conform Agerpres.

Kelemen Hunor a participat la o dezbatere despre convieţuirea româno-maghiară şi contribuţia majorităţii la viaţa minorităţii din Transilvania, alături de prorectorul UBB Daniel David, jurnalistul Sabin Gherman şi pastorul unitarian Racz Norbert.

Comentarii

loading...