Kelemen Hunor vede normală prelungirea Stării de urgență, dar critică lipsa rectificării bugetare

Kelemen Hunor vede normală prelungirea Stării de urgență, dar critică lipsa rectificării bugetare

Prelungirea stării de urgenţă cu încă o lună era o situaţie previzibilă, a declarat preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, care a făcut în context un apel la dialog între Executiv şi Legislativ.

Rl online 0 comentarii

"Este o situaţie la care probabil că aproape cu toţii eram convinşi că se va ajunge - prelungirea acestei situaţii de urgenţă cu o încă o lună. Era clar că nu se termină într-o lună, era clar că trebuie să intrăm cu aceste restricţii încă câteva săptămâni. Sper ca după 15-16 mai, încet, încet vom reuşi să revenim la normal, dar depinde de fiecare dintre noi cât de mult respectăm aceste restricţii şi dacă într-adevăr vârfurile după Sărbătorile de Paşi se vor orienta spre o descreştere, spre o scădere a cazurilor de infecţie", a argumentat Kelemen Hunor, citat de Agerpres.

În context, liderul UDMR a afirmat că rectificarea bugetară trebuia făcută de la începutul declanşării crizei legate de pandemia de coronavirus.

"Rectificarea de buget trebuia făcută demult, din punctul nostru de vedere. Noi am spus încă din prima săptămână că n-are ce să aştepte Guvernul - rectificarea trebuie făcută imediat şi mă mir că n-au făcut-o. Oricum, un buget care a fost aprobat prin asumare, ocolind Parlamentul de la bun început, şi fără această criză era ştiut că nu va rezista. Dar în această situaţie sigur trebuia făcută o rectificare. Din păcate, în această perioadă de trei - patru săptămâni n-a existat un dialog între Guvern şi Parlament şi eu sper că în ultima clipă măcar o astfel de deschidere va exista, fiindcă trebuie să treacă după aceea Ordonanţa de urgenţă prin Parlament. Este bine să se ştie la nivelul Parlamentului ce vrei să faci, inclusiv cu rectificarea, Şi sper ca, după aceasta perioadă de tensiune maximă, cei din Guvern vor găsi timp suficient să dialogheze şi cu Parlamentul", a precizat Kelemen Hunor.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, luni, că "va fi nevoie de prelungirea stării de urgenţă".

Comentarii

loading...