Kelemen Hunor: Vom avea şi noi un text la moţiunea de cenzură, dacă ne vor căuta

Kelemen Hunor: Vom avea şi noi un text la moţiunea de cenzură, dacă ne vor căuta

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat joi, într-o conferinţă de presă la Cluj-Napoca, după şedinţa Consiliului Permanent, că formaţiunea sa şi-ar dori să adauge un text propriu la moţiunea de cenzură anunţată de către partidele din opoziţie.

Rl online 0 comentarii

Kelemen Hunor a subliniat că acest lucru reprezintă o condiţie, dacă sunt dorite voturile maghiarilor. Totodată, el a arătat că este importantă, din punctul său de vedere, discutarea cu partidele din opoziţie a 'întregului tablou', care să cuprindă şi acţiunile pe termen mediu şi lung, nu doar deciziile privind viitorul imediat.

"Noi am spus că în momentul în care vor veni cu o moţiune de cenzură, putem discuta textul. Vom avea şi noi un text la moţiunea lor de cenzură, dacă ne vor căuta, dacă vor să discutăm. Dar de fiecare dată vrem să discutăm tabloul general, perspectivele în toate aspectele ei, pentru că e vorba de ţară, de acţiuni pe termen mediu şi lung. Sigur, e nevoie să ştim ce majoritate va susţine un premier, aşa cum peneliştii au anunţat, un premier din partea lor", a spus Kelemen.

Acesta a precizat că a avut discuţii cu liderii USR şi PNL şi că UDMR este pregătit să poarte negocieri, dacă sunt serioase.

"Nu au fost discuţii aprofundate, dar am spus că atunci când ei au un text de moţiune de cenzură şi ne vor căuta, noi suntem deschişi şi vom propune şi noi un text la acel text. (...) E o condiţie, să avem şi noi o contribuţie dacă cineva solicită voturile noastre", a mai spus Kelemen.

Liderul UDMR a mai spus că există lideri ai opoziţiei care în timpul campaniei electorale spuneau că nu vor colabora cu UDMR, însă în urmă cu două zile l-au căutat pentru a obţine susţinerea formaţiunii pentru moţiunea de cenzură.

Comentarii

loading...