7.2 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăPoliticăKlaus Iohannis cheamă partidele la Cotroceni în ordinea voturilor obținute

Klaus Iohannis cheamă partidele la Cotroceni în ordinea voturilor obținute

Administrația Prezidențială a transmis programul consultărilor dintre președintele Klaus Iohannis și partidele politice parlamentare în ceea ce privește formarea unei viitoare majorități parlamentare care să susțină cu succes viitorul Guvern.

„În temeiul prevederilor art. 80 alin. (2) şi ale art. 103 din Constituţia României, Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a invitat la Palatul Cotroceni preşedinţii partidelor şi formaţiunilor politice reprezentate în Parlamentul României, pentru consultări în vederea desemnării candidatului pentru funcţia de Prim-ministru. Consultările vor avea loc luni, 14 decembrie.”, a anunțat Administrația Prezidențială, citată de News.ro.

Potrivit programului stabilit de președintele României, delegația PSD, partidul care a obținut cele mai multe voturi la alegerile parlamentare, va fi primită la ora 11.00.

O oră mai târziu vor intra la consultări cei din PNL, la ora 13.00 Alianța USR-PLUS, la ora 14.00 reprezentanții AUR, la ora 15.00 cei din UDMR iar reprezentanții minorităților naționale reprezentate în Parlament vor fi primiți de Klaus Iohannis de la ora 16.00.

PNL, USR-PLUS și UDMR au anunțat că vor demara sâmbătă, în mod oficial, discuții cu privire la asigurarea unei majorități parlamentare și formarea unui Guvern de centru-dreapta.

Cele mai citite

Rezultate fotbal: România a pierdut cu 2-3 în fața Columbiei. La EURO 2024 va înfrunta Ucraina

Naţionala de fotbal a României a fost învinsă de reprezentativa Columbiei cu scorul de 3-2 (2-0), loc marţi seara, pe Stadionul Civitas Metropolitano din...

Premiul GDS a fost acordat Comunității Declic

Premiul Grupului pentru Dialog Social(GDS) pe anul 2023 a fost decernat marţi Comunităţii Declic, în cadrul unei ceremonii care s-a desfăşurat la sediul GDS,...

Un judecător i-a impus restricții de comunicare lui Donald Trump

Judecătorul din procesul penal al lui Donald Trump la New York i-a impus marţi restricţii de comunicare, în special în ceea ce priveşte martorii,...
Ultima oră
Pe aceeași temă