Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Klaus Iohannis, noi atacuri la adresa actualei coaliţii de guvernare

Klaus Iohannis, noi atacuri la adresa actualei coaliţii de guvernare

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat luni că în tentativa de a se salva de justiţie şi de a-şi prezerva puterea, unii politicieni învinuiesc magistraţi, blamează multinaţionalele şi diabolizează Uniunea Europeană.

Rl online 0 comentarii

"Cu toate eforturile noastre, nicio faptă de respect şi de redare a demnităţii, oricât de nobilă şi de solară ar părea, nu poate anula o crimă. Antidotul răului nu poate fi decât o acţiune de salvare a viitorului prin recunoaşterea capcanelor ideologice şi printr-o atentă examinare a faptelor politicienilor şi a susţinătorilor lor. În ultimele şapte decenii, lumea s-a schimbat şi, totuşi, instrumentele politicului au rămas aceleaşi. Să nu uităm că, în numele unui aşa-zis ideal suprem, schimbând legi şi capturând instituţii una câte una, s-a consolidat regimul nazist. Percepţia că politicienii, care reprezintă oamenii şi interesele lor, au dreptul să calce în picioare adevăruri, să identifice duşmani, să dea vina pentru eşecurile lor pe diferite categorii de cetăţeni reprezintă o filosofie toxică. Astăzi, în tentativa lor nesăbuită de a se salva de justiţie şi de a-şi prezerva puterea, unii politicieni învinuiesc magistraţi, blamează multinaţionalele viclene, cum zic ei, şi diabolizează Uniunea Europeană, descrisă drept abuzivă şi trufaşă. După ce-i arăţi acum cu degetul, ar urma alţii, apoi alţii şi tot aşa, până când indistincţia şi căutarea continuă a vinovaţilor s-ar transforma în pretextul perfect pentru acapararea statului", a spus şeful statului la ceremonia de decorare a unor supravieţuitori ai Holocaustului, citează Agerpres.

El a subliniat că "trecutul este un avertisment mereu actual, iar efortul de a-l înţelege nu este niciodată îndeajuns".

"Este datoria noastră să prevenim şi să anihilăm orice acţiune menită să destabilizeze pacea şi să aducă atingere valorilor europene fundamentale. Este, totodată, datoria instituţiilor, dar şi a funcţionarilor statului român să-şi protejeze cetăţenii, prin toate mijloacele, să salvgardeze statul de drept, democraţia, să garanteze pacea socială şi respectarea valorilor esenţiale. (...) Să respectăm memoria victimelor, să ne asumăm lecţiile trecutului şi să continuăm să cultivam în societatea românească principiile toleranţei, acceptării, solidarităţii şi respectului!", a arătat Iohannis.

 

Codrin Ștefănescu: Mesajul, pur şi simplu halucinant

„Mesajul lui Iohannis transmis astăzi (luni - n.r.) într-o zi în care trebuie să vorbim în memoria victimelor Holocaustului este pur şi simplu halucinant. Mesajele lui Klaus Werner Iohannis sunt tot mai toxice pe zi ce trece, iar cei care-i fac punctajul şi care-l manevrează au trecut de la nivelul obrăzniciei la un nou nivel - sunt mesaje care pot aduce prejudicii de imagine României în sine. Asta se vede în ceea ce declară el în ultima perioadă şi peste hotare. Mesajul de astăzi (luni - n.r.), şocant, pur şi simplu creează o stare de panică în cadrul opiniei publice”, a declarat pentru MEDIAFAX secretarul general al PSD, Codrin Ştefănescu.

Liderul PSD a afirmat că mesajul de luni al preşedintelui Iohannis este ”aproape identic cu mesajul transmis împotriva României de la Aachen”.

„Cred că nu a existat în Europa vreun preşedinte dintr-o ţară membră UE care să-şi critice şi să calce în picioare interesul naţional cum o face Iohannis şi cu toată această clică de strânsuri din jurul lui. Tipul acesta de mesaj este identic cu cel al Monicăi Macovei, al lui Cristian Preda, a celor din PNL-USR-Cioloş, este mesajul #rezist, finanţat din exterior, care în loc să creeze emoţie, aşa cum îşi închipiue ei, creează în cadrul opiniei publice o stare de repulsie totală”, a adăugat Ştefănescu.

Comentarii

loading...