8.8 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăPoliticăKlaus Iohannis, pe "lista neagră" de la Comisia Europeană

Klaus Iohannis, pe “lista neagră” de la Comisia Europeană

Scandalul „listei negre” de la Antena 3 continuă și miercuri seara, cu noi dezvăluiri în cadrul emisiunii „Sinteza Zilei” prezentată de Mihai Gâdea.

A fost prezentată o nouă listă. Unul dintre politicienii vizați este și Mircea Diaconu pentru conflicte de interese, Alistar Theodor Victor, Ecaterina Andronescu.

Surpriza serii a venit când Gâdea a dezvăluit că și Klauss Iohannis a fost trecut pe lista respectivă.

Notarul Laura-Iuliana Scântei, care se află pe lista persoanelor care au avut acces la arhiva SIPA a susținut că acele liste făceau referire la persoane implicate în dosare ale căror termene erau tergiversate.

Scântei a declarat că autoritățile europene cereau informații despre persoanele respective pentru a afla eventuale nereguli în investigarea lor.

Mihai Gâdea a făcut public un document care arată ingerințe ale Comisiei Europene în justiția din România. Mai exact, potrivit informațiilor, documentul este datat 10.10.2012, adresat Guvernului României și prezintă o listă de cerințe, în legătură cu MCV.

Sunt 21 de puncte, iar la punctul 20 se cere o scurtă descriere a situației curente și să se stabilească pașii următori pentru cazurile de înaltă corupție și care îi cuprind pe: Gheorghe Copos, Adrian Năstase, Șerban Brădișteanu, Ion Dumitru, Decebal Traian Remeș, Dan Voiculescu, George Becali, Cătălin Voicu, Tudor Chiuariu. Cererea este una imperativă, susțin jurnaliștii Antena3.

Cele mai citite

Sorin Grindeanu, la Abu Dhabi: „România îşi doreşte expertiză şi finanţare din partea Emiratelor Arabe Unite”

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a discutat, joi, la Abu Dhabi, despre extinderea parteneriatului dintre România şi Emiratele Arabe Unite, ţara noastră dorind...

Liniile STB care duc la Arena Națională, modificate cu ocazia partidei FCSB – Rapid

În această sâmbătă, liniile 86, 90 și 143 vor funcționa pe trasee temporar modificate, informează Societatea de Transport București (STB). “Cu ocazia organizării meciului de...

Lion Capital și Bursa Română de Mărfuri inventează motive pentru a nu plăti dividende. Acționarii societăților controlate de Bogdan Drăgoi și Gabriel Purice, nemulțumiți

Numeroși acționari ai Lion Capital, fosta SIF Banat-Crișana, sunt nemulțumiți că societatea condusă de fostul ministru de finanțe Bogdan Drăgoi nu plătește dividende. O...
Ultima oră
Pe aceeași temă