Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Klaus Iohannis,  semnal de alarmă către Guvern : ,,Să nu sacrifice viitorul nostru economic''

Klaus Iohannis, semnal de alarmă către Guvern : ,,Să nu sacrifice viitorul nostru economic''

Președintele Klaus Iohannis a transmis luni un mesaj în cadrul evenimentului Innovation Labs 2019 - Demo Day, în care a atras atenţia Guvernului PSD-ALDE să nu "sacrifice viitorul economic" al României.

Andreea Andrei 0 comentarii

,,Atrag atenția Guvernului, în mod răspicat, să nu sacrifice viitorul nostru economic vânzând oamenilor doar iluzii statistice, care se vor dovedi deșarte în anii următori, așa cum România a simțit deja anularea creșterii economice, în anii de criză”, a transmis Klaus Iohannis.


Potrivit şefului statului, România are toate atuurile pentru a deveni un hub regional de inovare ținând cont de faptul că produsele digitale româneşti sunt competitive în Europa și în SUA.


"România are toate atuurile pentru a deveni un hub de inovare regional. Prin circa 6% din PIB, sectorul digital autohton este un motor important al performanţelor economice şi al inovării, recunoscut, ca atare, şi în afara graniţelor ţării. Produsele digitale româneşti sunt competitive în Europa şi în Statele Unite ale Americii. Companiile IT din România au înregistrat creşteri puternice în ultima decadă. Start-up-urile s-au dublat, iar activitatea în domeniu acumulează creşteri anuale consistente. Toate acestea ne bucură, dar trebuie valorificate la scară naţională. Însă, pentru ca acest lucru să se întâmple, mediul de afaceri trebuie să beneficieze de predictibilitate şi încredere. Din păcate, mediul de afaceri românesc a primit din partea Guvernului măsuri hazardate şi intempestive, fără consultare şi fără o minimă fundamentare, mesaje adverse pentru investitorii străini şi lipsă de respect pentru antreprenoriatul românesc", a  mai explicat Iohannis, în mesajul prezentat de consilierul prezidenţial Cosmin Marinescu.


Pe de alta parte, acesta şi-a exprimat îngrijoarea asupra faptului că Guvenrnul nu a făcut nimic privitor la digitalizarea scăzută a economiei și a administrației publice.

,,Digitalizarea scăzută a economiei și a administrației publice arată că lucrurile trebuie schimbate rapid. Guvernul nu a făcut nimic în această privință, deși suntem pe ultimul loc în Europa, inclusiv ca decalaj de acces la lumea digitală între mediul urban și cel rural’’, a mai afirmat președintele Iohannis.

Comentarii

loading...