22 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăPoliticăKlaus Iohannis, somat de Parlamentul European. Se cere organizarea unui referendum

Klaus Iohannis, somat de Parlamentul European. Se cere organizarea unui referendum

Deși au trecut 2 ani de la exprimarea clară și fără echivoc a voinței celor 15% dintre românii cu drept de vot, clasa politică românească continuă, prin împiedicarea referendumului, să nu respecte suveranitatea propriului popor de a-și stabili singur instituțiile sociale și forma acestora, în care crede și în care dorește să conviețuiască.

Este pentru prima dată când în România de după decembrie 1989 o inițiativă civică are atât de mulți susținători, a respectat toate cerințele constituționale și a ajuns într-un stadiu atât de avansat în ceea ce privește parcursul legislativ necesar transpunerii ei în fapt. Nu există nici o justificare, pentru nimeni, în a-și impune propriile viziuni asupra acestor instituții, fără a le supune votului.

3.000.000 de români au susținut în aprilie 2016,  inițiativa de revizuire a articolului 48 din Constituția României pentru clarificarea definiției Căsătoriei ca uniunea dintre un bărbat şi o femeie, iar dreptul lor Constituțional trebuie respectat.

Reamintim că inițiativa este în deplină concordanță cu legislația interna și externă și a fost avizată favorabil de către Curtea Constituțională a României prin decizia nr.580/20.07.2016. Articolul 9 din Carta drepturilor fundamentale a UE specifică autoritatea statelor membre de a-și stabili reglementări interne în ceea ce privește definiția căsătoriei.

Parlamentarii europeni au sesizat gravele derapaje de la regulile democrației și intervin pentru apărarea dreptului suveran al românilor de a-și stabili singuri definiția căsătoriei.

Cele mai citite

Olaf Scholz, vizită în China: Nu fumăm toți cannabis în Germania

Cancelarul Olaf Scholz i-a asigurat luni pe studenții chinezi că nu vor fi nevoiți să fumeze cannabis dacă aleg să studieze în Germania, liderul...

Ucraina s-a retras brusc din acordul cu Rusia, mediat de Turcia, privind cerealele

Rusia şi Ucraina au negociat două luni cu ajutorul medierii Turciei restabilirea înţelegerii care a permis până în iulie anul trecut exportul cerealelor ucrainene...

Donald Trump a afirmat că are „ o problemă reală” cu judecătorul din procesul său de la New York

Fostul preşedinte american Donald Trump a afirmat luni că are "o problemă reală" cu judecătorul la procesul său din New York, denunţând întreaga afacere...
Ultima oră
Pe aceeași temă