19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăPoliticăKlaus Iohannis spune că nu a terminat de citit motivarea CCR

Klaus Iohannis spune că nu a terminat de citit motivarea CCR

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat marţi, legat de decretul pentru revocarea Laurei Codruţa Kovesi, cerut de CCR, că şi săptămâna aceasta este dedicată cititului motivării Curţii.

“Şi această săptămână este dedicată cititului”, a declarat marţi, Klaus Iohannis, întrebat fiind ce va face în cazul decretului de revocare a procurorului şef al DNA, solicitat de CCR, citează Mediafax.

Totodată, preşedintele a afirmat că nu a vorbit cu Laura Codruţa Kovesi.

“Nu văd de ce aş discuta, e o decizie pe care eu trebuie să o iau”,a mai spus Iohannis.

Preşedintele a anunţat şi săptămâna trecută faptul că va citi motivarea Curţii până o va înţelege, dar că va da un răspuns într-un termen rezonabil.

CCR a publicat în 7 iunie motivarea prin care arată că şeful statului şi-a arogat atribuţii pe care nu le are şi le-a îngrădit pe cele ale ministrului Justiţiei, atunci când a refuzat revocarea Laurei Codruţa Kovesi, cerută de Tudorel Toader.

 

Iohannis: Majoritatea PSD votează legi pentru şeful lor, votează legi pentru Dragnea

Preşedintele Klalus Iohannis a declarat marţi că majoritatea PSD votează legi pentru şeful lor, votează legi pentru Liviu Dragnea, criticând ultimele modificări adoptate luni la Codul de Procedură Penală.

“Viteza ca viteaza (n.r.: de adoptare a modificărilor CPP). Am mai avut situaţii când s-a votat noaptea. Rezultatul mă întristează. Vedem că PSD nu doar că încearcă să amputeze puterile preşedintelui, ci şi pe cele ale justiţiei. Acum vedem totuşi ceva nemaintâlnit în ultima vreme. Majoritatea PSD votează legi pentru şeful lor, votează legi pentru Dragnea, ceea ce pur şi simplu e inadmisibil. Dacă citim modificările vedem că multe sunt făcute cu dedicaţie”, a declarat Klaus Iohannis.

Întrebat la care articole face referire, şeful statului a refuzat să detalieze, dar a spus că va folosi toate prerogativele constituţionale pentru a sesiza neregulile.

“Voi scrie fie CCR, fie Parlamentului. Toţi mă întreabă despre aceste verificări, nu am intrat în detalii, procedura nu e finalizataă, nu comentez pe articole şi fraze, dar toţi musafirii mei s-au interesat şi m-au intrebat”, a mai spus şeful statului.

 

Cele mai citite

Tarifele polițelor de asigurare obligatorie rămân plafonate până la 30 iunie 2024

Executivul a aprobat actul normativ promovat de Ministerul Finanțelor și elaborat de Autoritatea de Supraveghere Financiară prin care prelungește cu trei luni perioada de...

Oamenii de știință din Israel au făcut o descoperire remarcabilă legată de o supernovă

În urmă cu aproximativ 20 de milioane de ani, într-o galaxie nu foarte îndepărtată, o stea de mari dimensiuni a explodat şi a trimis...

Tarifele polițelor de asigurare obligatorie rămân plafonate până la 30 iunie 2024

Executivul a aprobat actul normativ promovat de Ministerul Finanțelor și elaborat de Autoritatea de Supraveghere Financiară prin care prelungește cu trei luni perioada de...
Ultima oră
Pe aceeași temă