Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Legea asistenței sociale, modificată

Legea asistenței sociale, modificată

Camera Deputaţilor a adoptat, luni, proiectul de lege pentru completarea Legii asistenţei sociale nr. 292/2011.

Rl online 0 comentarii

Proiectul prevede completarea cu un nou alineat, alin.7 a art.104 din Legea nr.292/2011, în sensul instituirii în sarcina Ministerului Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice a obligaţiei de a adopta şi publica anual un raport referitor la stadiul serviciilor sociale din România, care va conţine, printre altele, următoarele: situaţia actualizată a accesului diferitelor categorii de beneficiari la servicii sociale, dinamica şi evoluţia sectorului, bugetele alocate, cheltuielile efective cu serviciile sociale la nivelul judeţelor şi la nivel naţional.

Raportul va mai conţine şi monitorizarea şi evaluarea eficienţei mecanismului de finanţare din domeniul serviciilor sociale, pe baza unor indicatori naţionali, monitorizarea la nivel naţional a procedurii unitare de evaluare a nevoilor locale de servicii sociale, analiza alocării bugetare în raport cu numărul estimat de beneficiari, precum şi reactualizarea standardelor de cost pentru toate tipurile de servicii sociale.

Camera Deputaţilor este for decizional în cazul acestui act normativ. 

Comentarii

loading...