17 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăPoliticăLiberalii din sectorul 4 acuză administrația în cazul relocării Colegiului Național Gheorghe...

Liberalii din sectorul 4 acuză administrația în cazul relocării Colegiului Național Gheorghe Șincai

În contextul apariției noilor informații noi despre relocarea Colegiului Național Gheorghe Șincai și despre așa-zisele lucrări de “consolidare”, Organizația PNL sector 4 a dresat ăn ,od public o serie de întrebări la care așteaptă răspuns din partea autorităților:

1. De ce clădirea Colegiului Național Gheorghe Șincai nu se regăsește în Lista imobilelor expertizate tehnic d.p.d.v al riscului seismic, listă actualizată lunar de AMCCRS București?
2. De ce autorizația de construcție nr.501/1875441 din 21.09.2020 a fost emisă doar pentru amenajări interioare și exterioare în vederea modernizării, reabilitării tehnice și obținerii autorizației de securitate la incendiu? În niciun caz nu este vorba de lucrări de consolidare în lista operațiunilor la care urmează a fi supusă clădirea.
3. De ce Direcția de Administrare a Unităților de Învățământ din cadrul Primăriei Sector 4 prin adresa nr. 10684 informează că “nu poate preciza o dată pentru relocarea Colegiului Național Gheorghe Șincai și că nu poate preciza unde va fi făcută această relocare”?

Până la un răspuns clar la aceste întrebări, liberalii din secorul 4 se consideră îndreptățiți să creadă că încadrarea clădirii în clasa de risc seismic 2 comunicată prin intermediul mass media și al comunicatelor de presă ale Primăriei Sector 4 este de natură să inducă o stare de îngrijorare nefondată în rândurile părinților, elevilor și profesorilor.
”Un lucru este clar: Primăria Sectorului 4 și primarul Băluță refuză în mod constant să comunice public și să prezinte fapte reale despre potențialul risc la care sunt supuși elevii și nici nu asigură o predictibilitate a actului de învățământ.
Credem că primarul Băluță și Direcția de Administrare a Unităților de Învățământ din cadrul Primăriei Sector 4 ar fi trebuit să:
1. Asigure o informare corectă a părinților și elevilor cu privire la procesul de relocare, consultând părinții cu privire la locul unde urmează să fie relocată unitatea de învățământ.
2. Să se asigure că există un spațiu adecvat pentru desfășurarea activității școlare în condițiile unui Colegiu Național în eventualitatea relocării.
Consilierii Locali PNL Sector 4 sunt alături de elevii, părinții și profesorii de la Colegiul Național Gheorghe Șincai. Credem că actul educațional nu trebuie să fie supus presiunii și că elevii au nevoie de predictibilitate. În România, dreptul la educație este un drept fundamental, iar noi ne vom asigura că nu va fi încălcat”, spun reprezentanții PNL Sector 4 București, într-un comunicat de presă făcut public în aceste zile.

Cele mai citite

Fostul președinte Ion Iliescu, audiat acasă de procurori, în dosarul Mineriadei

O echipă de anchetatori de la Parchetul General a mers, vineri dimineaţa, la locuinţa lui Ion Iliescu, pentru a-l anunţa pe fostul preşedinte că...

Sorina Pintea, condamnată la închisoare

Sorina Pintea, fost ministru al Sănătăţii, a fost condamnată la 3 ani şi 6 luni cu executare, printr-o sentinţă pronunţată, astăzi, de Tribunalul Cluj."În...

Tichetele casnice: cum le pot folosi firmele și persoanele fizice

Sistemul de plată prin tichete a activităților casnice e funcțional și tocmai a fost modificat de Guvern printr-o ordonanță de urgență, deși acesta ar...
Ultima oră
Pe aceeași temă