13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăPoliticăLiberalii fac zid în jurul lui Chirica și Alexe, împotriva cărora s-a...

Liberalii fac zid în jurul lui Chirica și Alexe, împotriva cărora s-a început urmărirea penală

Niciunul dintre ei nu renunță la funcția administrativă și nici la calitatea de membru de partid, care ar atrage, de asemenea, pierderea funcțiilor din administrația locală.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a anunţat că, în prima şedinţă a Biroului Politic al PNL, se va lua act de suspendarea lui Costel Alexe şi Mihai Chirica din toate funcţiile deţinute în partid.

„Vom lua act în prima şedinţă în Biroul Politic de suspendarea din toate funcţiile din partid până la finalizarea procesului. PNL a fost întotdeauna un partid care a ţinut la criteriul integrităţii, a susţinut justiţia, sigur, respectând şi principiul nevinovăţiei, pentru că doar o instanţă poate să hotărască dacă cineva este vinovat. Trebuie să fac precizarea despre domnul Costel Alexe că abia astăzi s-a anunţat începerea efectivă a urmăririi penale şi statutul de inculpat. Până acum domnul Alexe a avut statutul de suspect, din cauza asta nu s-a luat nicio decizie legată de el”, a afirmat Orban.

El a precizat că prevederile statutare sunt legate de funcţiile de conducere odată cu trimiterea în judecată.

„Domnul Chirica se suspendă din funcţia de conducere, din funcţia pe care o avea de preşedinte al organizaţiei municipale. Vom face alegeri în toate organizaţiile, odată cu demararea procedurilor de congres”, a adăugat Orban.

Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Costel Alexe, a anunţat miercuri că a fost pus sub control judiciar şi a decis să se autosuspende de la conducerea PNL Iaşi, dar îşi va continua activitatea la CJ. El a fost pus sub control judiciar pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită şi instigare la delapidare.

La rândul său, primarul Mihai Chirica a anunţat, miercuri, că se autosuspendă din funcţiile politice pe care le deţine în cadrul organizaţiei ieşene a PNL. Chirica a fost pus sub acuzare de procurorii DIICOT într-un caz de înşelăciune cu un teren al primăriei.

Președintele Klaus Iohannis a spus că PNL ar fi cazul să reacționeze în cazul celor doi. „Ar fi cazul să reacţioneze politic şi PNL, dacă nu o va face în următoarele zile, voi avea o discuţie pe această speţă”, a replicat Iohannis.

Cele mai citite

Imagini șocante cu soldații israelieni: se joacă cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene

Imaginile prezentate public şochează, pe fondul ofensivei israeliene pe care IDF o poartă din Gaza de câteva luni, ca răspuns la atacurile din 7...

UE cere ca Facebook și Tik Tok să combată falsurile create cu inteligența artificială

UE, prin Comisia Europeană, a cerut marilor site-uri de socializare, precum TikTok și Facebook, să eticheteze clar publicitatea politică și să reducă "viralitatea conținutului"...

O femeie de 31 de ani a fost reținută pentru efectuarea repetată de intervenții chirurgicale estetice minim invazive

O femeie în vârstă de 31 de ani a fost reţinută pentru 24 de ore, urmând să fie prezentată magistraţilor cu propunere legală, pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă