12 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăPoliticăLiderul europarlamentarilor PNL acuză presiuni asupra Comisiei Juridice din PE

Liderul europarlamentarilor PNL acuză presiuni asupra Comisiei Juridice din PE

Rareș Bogdan, europarlamentar PNL, a declarat că luni dimineață, la ora 10:30, Comisia JURI se întrunește din nou pentru a identifica și formula recomandări pentru deblocarea situației în care se află Rovana Plumb:

”Luni dimineață, la ora 10:30, Comisia JURI se întrunește din nou pentru a discuta cazul candidatului propus de România”, a precizat Rareș Bogdan duminică, la Antena 3.

Fostul jurnalist a mai declarat că ”au existat presiuni” asupra comisiei pentru a se întruni din nou și pentru a relua discuțiile referitoare la modul în care poate fi soluționat cazul fără precedent al propunerii României pentru funcția de comisar european:

”Au existat presiuni ca să se întrunească a doua oară Comisia JURI. În mod normal, candidatul respins trebuia retras și se revenea cu o nouă propunere”, a declarat Rareș Bogdan duminică seară, într-o intervenție telefonică la Antena 3.

Rareș Bogdan a mai spus că președintele ales al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, ”nu își va permite” să meargă în echipă cu Rovana Plumb și că va cere ca aceasta să fie schimbată cu o altă propunere.

Cele mai citite

Comerţul agroalimentar al Uniunii Europene, excedent de cinci miliarde de euro în ianuarie 2024

Comerţul agroalimentar din UE a înregistrat o evoluţie pozitivă în luna ianuarie 2024, conform celui mai recent raport lunar privind evoluția importurilor și a...

Gafa lui Târnovanu amână fiesta FCSB-ului! Meciul cu Farul se joacă cu titlul pe masă

FCSB a remizat în deplasare cu Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, scor 2-2, în etapa a șasea din play-off, și trebuie să mai aștepte pentru...

Ruptură totală între Ciolacu și Piedone: Am încheiat orice dialog şi orice ofertă pentru Cristian Popescu Piedone

Liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat joi că a încheiat orice dialog şi orice ofertă pentru Cristian Popescu Piedone. Ciolacu îi transmise joi lui...
Ultima oră
Pe aceeași temă