21.3 C
București
vineri, 17 septembrie 2021

Lista scurtă a PNL pentru postul de premier. Care sunt cele trei nume

Liberalii vor decide, miercuri seară, numele candidatului lor la funcția de prim-ministru, pe care o vor înainta președintelui Iohannis când vor ajunge la consultări la Palatul Cotroceni.

Potrivit unor surse neoficiale, pe lista scurtă a PNL se află numele a trei actuali miniștri: Nicolae Ciucă (Apărare), Florin Cîțu (Finanțe) și Marcel Boloș (Fonduri europene). 

Dintre aceștia trei, favoritul pare să fie actualul premier interimar, Nicolae Ciucă. El are o imagine foarte bună ca ministru al Apărării dar are dezavantajul unei experiențe, ca om politic, foarte redusă, fiind membru al PNL doar de două luni.

Nicolae Ciucă are avantajul că este foarte apreciat de președintele Iohannis și că, de asemenea, are o imagine foarte bună în SUA.

În mod cert, fostul premier Orban nu va fi propus de PNL pentru un nou mandat de șef al Guvernului. Se pare că Ludovic Orban ar dori să primească, în viitorul Parlament, funția de președinte al Camerei Deputaților.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă