4 C
București
marți, 19 martie 2024
AcasăPoliticăIohannis: "Nu voi da curs cererii de revocare a procurorului-șef al DNA"

Iohannis: “Nu voi da curs cererii de revocare a procurorului-șef al DNA”

Președintela a făcut marele anunț! Nu o revocă pe șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, chiar dacă coaliția de guvernământ a făcut tot posibilul să “scape” de procurorul-șef la Direcției Naționale Anticorupție.

Klaus Iohannis s-a ținut de cuvânt, și, după Paște, a anunțat ce decizie a luat la propunerea de revocare a șefei DNA, Laura Codruța Kovesi! Președintele a anunțat, de la Palatul Cotroceni, că nu o revocă pe Kovesi din funcția de procuror-șef al DNA.

”Ministrul Justiției mi-a trimis o propunere, propunerea de revocare a procurorului șef al DNA. Această propunere e doar un prim pas dintr-o procedură în care, ultimul cuvânt, îl are, conform legii, președintele. La mijlocul lunii martie mi-a fost înaintat și avizul CSM, care a ajuns la cu totul altă concluzie decât așa-zisul raport al ministrului. Acest aviz nu poate fi tratat ca simplu element facultativ, chiar dacă el nu obligă, el nu poate fi ignorat. Constat că în analiza acelorași acțiuni sau inacțiuni și în aplicarea acelorași texte legale, două autorități ale statului ajung la concluzii diametral opuse.

Am solicitat departamentelor din Administrația Prezidențială o analiză și câteva propuneri. Am constatat că ministrul Justiției consideră că raportul este ”o luare de poziție”, față de dezbaterile publice din ultimul an, ceea ce induce percepția că poate fi subiectivă această percepție. Unele dintre motivele care fundamentează propunerea de revocare utilizează date și informații care fie nu sunt pertinente, fie exced perioada care e luată în calcul. Acestea au fost interpretate și valorificate într-un sens diferit de conținutul lor.

Motivele de revocare prezentate de ministerul Justiției nu au fost de natură să mă convingă, ele nu corespund prevederilor legale aplicabile. Nu voi da curs propunerii ministrului de revocare a doamnei Kovesi.”, a spus Klaus Iohannis.

Pe 22 februarie, Tudorel Toader a cerut revocarea șefei DNA, dar CSM a dat un aviz negativ.

Cele mai citite

Recital de goluri la Arad! UTA și FC Voluntari au făcut spectacol în prima etapă a play-out-ului

UTA Arad a învins-o pe FC Voluntari cu scorul de 4-3, pe teren propriu, luni seară, în prima etapă a play-out-ului Ligii 1. UTA...

Recital de goluri la Arad! UTA și FC Voluntari au făcut spectacol în prima etapă a play-out-ului

UTA Arad a învins-o pe FC Voluntari cu scorul de 4-3, pe teren propriu, luni seară, în prima etapă a play-out-ului Ligii 1. UTA...
Ultima oră
Pe aceeași temă