4 C
București
marți, 19 martie 2024
AcasăPoliticăIohannis l-a desemnat pe Mihai Fifor intermiar. Mâine cheamă partidele la consultări

Iohannis l-a desemnat pe Mihai Fifor intermiar. Mâine cheamă partidele la consultări

Premierul Tudose mi-a înaintat demisia, am acceptat-o ! Această situație mă nemulțumește și mă îngrijoreaza! Avem doua guverne eșuate, deci avem nevoie de unul care să scurteze incertitufinile!

Vreau să avem o procedură rapidă care să ducă la stabilirea unui nou guvern, pentru că nu trebuie să degenerăm în instabilitate politică și vreau să previn posibile urmări economice, generată în interiorul PSD!

L-am desemnat pe Fifor la conducerea guvernului, iar pentru o prpvcedură rapidă, am decis să covnoc măine consultpri cu partidele. Voi trimite chiar acum invitațiile.

La un an de la alegeri avem deja două guverne PSD eşuate. Acum, evident, că este nevoie de un Guvern pentru a scurta cât se poate de mult situaţia de incertitudine. Eu vreau să avem o procedură rapidă, care va duce la stabilirea unui nou Guvern, fiindcă această nesiguranţă politică nu trebuie să degenereze în instabilitate politică şi, mult mai important, vreau să previn posibile urmări economice negative ale acestei crize generate iarăşi în interiorul PSD”, a afirmat şeful statului.

Conform art. 107, alin. 3 din Constituţie, “…preşedintele României va desemna un alt membru al Guvernului ca prim-ministru interimar, pentru a îndeplini atribuţiile primului-ministru, până la formarea noului Guvern”. Interimatul poate dura cel mult 45 de zile.

 

Cele mai citite

Recital de goluri la Arad! UTA și FC Voluntari au făcut spectacol în prima etapă a play-out-ului

UTA Arad a învins-o pe FC Voluntari cu scorul de 4-3, pe teren propriu, luni seară, în prima etapă a play-out-ului Ligii 1. UTA...

De la Forumul Economic Mondial,  la Forumul Economic de la Saint Petersburg

Pe harta Europei există două orașe, unul de 11.000 de locuitori și altul de 5,6 milioane, care au ceva în comun: găzduiesc cele mai...
Ultima oră
Pe aceeași temă