Foto: Arhivă

Foto: Arhivă

Liviu Dragnea: Nu avem de ce să dăm explicații Comisiei Europene

Liderul PSD și al Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a confirmat că va avea, joi, o întâlnire cu prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans.

Mihai Diac 0 comentarii

Liviu Dragnea s-a declarat, miercuri, neplăcut surprins de ideea că s-ar putea să i se ceară explicații, din partea lui Timmermans, despre criza de la DNA și despre eventuala demitere a Laurei Kovesi.

„Să dau eu explicaţii? Dar nu aş putea să fiu arestat pentru orice demers? Dar de ce să dau explicaţii?", a răspuns Dragnea, miercuri, la Parlament, întrebat de jurnaliști dacă va da explicaţii, în întâlnirea de joi, cu privire la cererea de revocare a şefei DNA, Laura Codruța Kovesi.

Liviu Dragnea a subliniat că oficialii europeni „nu pot aştepta de la Parlament" explicaţii pe asemenea subiecte.

După ce s-a pronunţat în mai multe rânduri asupra chestiunii modificărilor la legile Justiţiei, oficialul european vine joi la Bucureşti, unde va avea câteva întâlniri importante.

Frans Timmermans se va întâlni cu preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, cu președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, cu premierul Viorica Dăncilă, cu președintele Klaus Iohannis, precum și cu membrii Comisiei speciale pentru legile Justiţiei.

La sfârşitul lunii ianuarie 2018, președintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, și prim-vicepreședintele Timmermans au difuzat o declarație comună în care își exprimau „îngrijorarea” față de „evoluțiile recente din România”. Oficialii europeni făceau aluzie la modificarea legilor Justiției și la amendamentele asupra Codurilor penale.

Comentarii

loading...