Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Liviu Dragnea propune un congres extraordinar al PSD

Liviu Dragnea propune un congres extraordinar al PSD

Congres extraordinar al PSD în martie. Subiectele de pe agenda PSD

PSD va avea un congres extraordinar în luna marite, iar Liviu Dragnea va cere un vot de reconfirmare a sa ca lider al PSD. Pe agendă se află și situația ”instituțiilor de forță” dar și schimbarea programului de guvernare.

Romulus Georgescu 0 comentarii

Social-democraţii au votat, în şedinţa Comitetului Executiv Naţional (CExN) al PSD, de mieri, ca în 10 sau în 17 martie să aibă loc Congresul extraordinar al PSD cerut de liderul partidului, Liviu Dragnea, a declarat senatorul Ecaterina Andronescu.

 ”Voi propune colegilor din CEx convocarea unui congres extraordinar. Vă spun şi principalele motive pentru care o să le cer asta. Asistăm de o bună perioadă de timp la dezbateri aprinse în societatea românească, care este plină de turbulenţe, şi PSD trebuie să aibă o poziţie foarte bine definită în aceste dezbateri. De asemenea, vreau să redefinim şi să relansăm programul de guvernare”, a explicat Dragnea. ”Vreau să eliberăm societatea românească de presiunile pe care le pun grupurile nedemocratice şi nelegitime asupra instituţiilor democratice. Să punem instituţiile de forţă în matca lor constituţională”,  a declarat Dragnea. Propunerea sa este discutată, la această oră, de Comitetul Executiv Național al PSD. 

”Voi cere vot pentru mine, ca președinte al partidului”, a explicat Dragnea, răspunzând unei întrebări pe această temă. Potrivit statutului PSD, președintele social-democraților nu este ales de către congres, ci de către toți membrii de partid, în cadrul unor alegeri interne.

 

Mesaj pentru opozanții din partid

Ideea congresului extraordinar al PSD a fost lansată, la începutul anului, de președintele executiv al partidului Niculae Bădălău, în contextul disputei dintre Dragnea și Tudose. Printr-o scrisoare deschisă adresată membrilor PSD, Bădălău cerea ca deciziile să fie luate de o conducere colectivă. La vremea respectivă, Dragnea s-a opus demersului, afirmând că nu se impune un congres extraordinar. Acum, Dragnea a avut un mesaj și pentru Bădălău. ” Azi definim o comisie de organizare a congresului, dacă e cazul, şi o comisie pentru modificarea statutului. Principalul motiv pentru care vreau să fac acest Congres este că este cadrul cel mai bun ca şi cei care au făcut şi transmis scrisori să vină să le dezvolte”, a mai afirmat liderul PSD. Relațiile dintre Dragnea și Bădălău par să se fi deteriorat după ce numărul doi în partid l-a susținut pe Mihai Tudose.

De altfel, Dragnea  avut și un mesaj pentru Codrin Ștefănescu, un alt lider care pare să fi căzut în dizgrația liderului PSD. ”Codrin Ștefănescu vorbește cam mult și cam rău pentru poziția pe care o are în partid”, a comentat Dragnea. Liderul PSD a fost întrebat cum comentează declarația lui Ștefănescu, care i-a cerut ministrului Justiției, Tudorel Toader,  să ia măsuri după acuzațiile lansate la adresa procurorilor DNA de Mihaela Moraru Iorga și de fostul deputat Vlad Cosma.

În ultima perioadă, au apărut zvonuri despre posibilitatea ca Bădălău și Ștefănescu să își piardă funcțiile deținute în partid. Dragnea a susținut, în permamență, că nu își dorește sancționarea celor doi.

 Dragnea a precizat că la acest congres nu va fi desemnat şi candidatul partidului la Preşedinţie.

 

 

 

Comentarii

loading...