Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Liviu Pleşoianu o acuză pe Monica Macovei că a încălcat prezumţia de nevinovăţie

Liviu Pleşoianu o acuză pe Monica Macovei că a încălcat prezumţia de nevinovăţie

Deputatul PSD Liviu Pleşoianu îi acuză pe europralamentarii Monica Macovei şi Sven Giegold că au încălcat prezumţia de nevinovăţie, prin expunerea, la expoziţia fotografică „România în stradă", unei fotografii cu politicieni îmbrăcaţi în zeghe.

Iulian Budușan 0 comentarii

Deputatul PSD Liviu Pleşoianu îi acuză pe europralamentarii Monica Macovei şi Sven Giegold că au încăltat Directiva UE din 2016 privind prezumţia de nevinovăţie, prin expunerea, la expoziţia fotografică „România în stradă. Vrem Justiţie, nu corupţie” de la Parlamentul European, a unei fotografii cu politicieni îmbrăcaţi în zeghe. Pleşoianu le cere membrilor Parlamentului European într-o scrisoare deschisă să reacţioneze public faţă de „comportamentul scandalos” al celor doi europarlamentari.

Pleşoianu spune că „cei mai mulţi policieni” prezentaţi în uniformă penitenciară sunt persoane care nu au fost niciodată declarate vinovate, ba chiar una dintre persoane nu e nici măcar suspectă într-un dosar. Deputatul PSD precizează că Monica Macovei şi Sven Giegold au organizat acea expoziţie şi au ales să expună fotografia care încalcă prezumţia de nevinovăţie prin prezentarea unor persoane suspecte sau acuzate în public, în zeghe, doar pentru a da impresia că sunt vinovate.

„Europarlamentarii Monica Macovei şi Sven Giegold au organizat această expoziţie şi au hotărât să expună în Parlamentul European o fotografie care încalcă în mod grosolan prezumţia de nevinovăţie prin prezentarea persoanelor suspectate sau acuzate, (...) în public, purtând uniforme penitenciare, pentru a DA impresia că sunt vinovate”, scrie Pleşoianu.

El subliniază că „astfel de atacuri oribile la adresa fundaţiei Drepturilor Omului nu pot rămâne nesancţionate”.

Europarlamentarul Monica Macovei a organizat, împreună cu Sven Giegold, în 30 ianuarie o expoziţie la Parlamentul European, în care a afişat fotografii de la protestele din România. La această expoziţie au participat şi membrii comunităţii ”Vă vedem din Sibiu”.

Comentarii

loading...