7.4 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăPoliticăLiviu Pleșoianu (PSD), plângere penală pe numele lui Iohannis pentru incitare la...

Liviu Pleșoianu (PSD), plângere penală pe numele lui Iohannis pentru incitare la ură

„Am depus următoarea PLÂNGERE PENALĂ: Pentru săvârşirea infracţiunii prevăzute de articolul 369 Cod penal – Incitarea la ură sau discriminare de către numitul Klaus Werner Iohannis. Astfel, la data de 4 august 2018, Preşedintele României, domnul Klaus Werner Iohannis, a incitat la ură şi discriminare împotriva unei categorii de cetăţeni ai României, membri, simpatizanţi sau alegători ai Partidului Social Democrat (PSD). Prezent la Consiliul Naţional al Partidului Naţional Liberal, Preşedintele Iohannis s-a exprimat public cu privire la scandalul iscat de utilizarea numărului de înmatriculare „M..E PSD” obţinut în Suedia”, a anunţat, duminică, deputatul PSD Liviu Pleşoianu, pe Facebook.

Acesta susţine că preşedintele Iohanis nu şi-a exercitat rolul de mediator în societate.

„În loc să-şi exercite, conform articolul 80 din Constituţie, rolul de mediator în societate, îndemnând la respectarea tuturor cetăţenilor ţării, Preşedintele Iohannis a ales să încurajeze injuria „M..E PSD” şi să condamne fără nicio bază acţiunile Poliţiei. Iată afirmaţia Preşedintelui Iohannis, din data de 4 august 2018: <Persoanele care îndrăznesc să îşi spună opinia public anti-PSD sunt luaţi de Poliţie. Aşa ceva nu s-a mai întâmplat din anii comunismului>. Ulterior, deşi chiar autorităţile suedeze au anunţat radierea numărului „M..EPSD” (acţiune absolut firească, după ce li s-a adus la cunoştinţă ce reprezintă), Preşedintele Iohannis NU a revenit cu nicio luare de poziţie, deşi era dator moral în acest sens”, a adăugat Pleşoianu.

Potrivit Mediafax, Deputatul PSD a apreciat că Iohannis a incitat la ură şi discriminare împotriva PSD şi a milioanelor de votaţi şi susţinători ai partidului.

„Toate acţiunile cu caracter constant şi repetat ale Preşedintelui Iohannis (ieşirea în stradă, la un miting neautorizat, printre protestatari care scandau „PSD – CIUMA ROŞIE” („CIUMA ROŞIE” fiind slogan nazist, folosit de Goebbels şi aparatul său de propagandă pentru a încuraja exterminarea poporului evreu); încurajarea celor care folosesc în spaţiul public înjurătura „M..E PSD” la adresa unei categorii din care fac parte milioane de români; subminarea autorităţii Poliţiei prin acuzele referitoare la acţiunile pretins abuzive (prin care nu li se permite unor români să înjure alţi români) au ca rezultat (având în vedere funcţia deţinută de domnul Iohannis) umilirea şi hărţuirea publică permanentă a unei mari categorii de cetăţeni români. Prin toate acţiunile amintite mai sus, Preşedintele Iohannis nu doar că nu îndeamnă la respect reciproc, dar chiar stimulează şi încurajează discriminarea şi ura. Preşedintele Iohannis incită la ură şi discriminare împotriva parlamentarilor PSD, a Guvernului PSD, a membrilor PSD (vorbim de sute de mii de oameni), cât şi a votanţilor şi susţinătorilor PSD (vorbim de milioane de oameni)”, a mai scris social-democratul.

În opinia lui Liviu Pleşoianu, pe acest fond de instigare la ură s-a desfăşurat protestul din 10 august.

„Toate aceste declaraţii şi activităţi au culminat cu declanşarea manifestărilor violente ale unor indivizi (neidentificaţi încă în totalitate la această dată) ce s-au derulat în data de 10 august 2018 în Piaţa Victoriei, activităţi care au avut ca scop declarat înlăturarea din funcţie a Guvernului României, legitim învestit. Acestea s-au derulat pe fondul de instigare la ură, derulat în mod constant de numitul Iohannis, începand cu anul 2016, anul în care partidele de guvernământ au câştigat alegerile parlamentare în mod legitim şi au format un guvern. Acest tip de activitate a fost derulat de acelaşi Preşedinte chiar şi anterior acestui moment, cu real succes politic, atunci când, pe fondul manifestaţiilor determinate de tragedia de la Colectiv, actualul Preşedinte a solicitat şi obţinut demisia Guvernului din acel moment şi şi-a desemnat un “guvern al sau”, nerezultat din alegeri, aspect care rezultă din chiar declaraţia sa publică: <a trebuit să moară oameni acest guvern să plece>”a apreciat social-democratul.

Deputatul PSD precizează că a Iohannis a stimulat ieşirea protestatarilor în stradă cu scopul de a forţa schimbarea Guvernului.

„Aşadar, încurajat de succesul său anterior, determinat de mişcări de stradă pe care le-a stimulat şi la care a şi participat, a ales să incite la ură şi discriminare faţă de o categorie de cetăţeni, susţinători ai Partidului Social Democrat, cu scopul vădit de a obţine acelaşi rezultat: în urma manifestaţiilor, să obţină demisia guvernului legitim ales şi să instaureze un “guvern al său”, fără legitimitate publică majoritară. Astfel, INTENŢIA sa la săvârşirea faptei este evidentă, deoarece Preşedintele în funcţie a urmărit un folos politic direct: înlăturarea prin forţă a actualului guvern şi instaurarea unuia subordonat lui, care să îi pună la dispoziţie bugetul dorit şi să răspundă tuturor dorinţelor sale la nivel politic, inclusiv prin adoptarea legislaţiei agreate de acesta. Aceasta deşi majoritatea populaţiei este reprezentată democratic, ca urmare a votului, de actuala majoritate parlamentară, precum şi de Guvernul rezultat ca urmare a votului exercitat de parlamentarii majorităţii”, a spus Pleşoianu.

Social-democratul îl mai acuză pe şeful statului că a refuzat să ia act de mitingul organizat de PSD şi ALDE pentru susţinerea Guvernului.

„De asemenea, Preşedintele Iohannis a refuzat să ia act de mitingul autorizat prin care sute de mii de români şi-au manifestat sprijinul faţă de actualul Guvern şi faţă de actuala majoritate parlamentară numindu-l „un miting mediocru”, fapt prin care a discriminat încă o dată o categorie din care fac parte milioane de cetăţeni. Din contră, atunci când a ieşit el însuşi în stradă, participând de la înălţimea demnităţii de Preşedinte al României la un protest neautorizat, a afirmat că în stradă se află „românii lui”. De unde reiese, încă o dată, că Preşedintele Iohannis discriminează şi consideră că cetăţeni de mâna întâi sunt doar cetăţenii care rezonează cu domnia sa, celelalte multe milioane de români fiind cetăţeni de mâna a doua despre care e în regulă să se spună că sunt „ciumaţi” şi cărora este în regulă să li se strige „m..e””, a mai afirmat Liviu Pleşoianu.

 
În încheiere, acesta spune că faptele şefului statului se încadrează la art.369 din Codul Penal.

Cele mai citite

Lukașenko îl contrazice pe Putin: teroriștii de la Moscova ar fi vrut inițial să fugă în Belarus

Președintele din Belarus a prezentat marți o versiune care contrazice afirmațiile lui Vladimir Putin despre atacatorii din Moscova. Dacă președintele rus a spus că...

Premiul GDS a fost acordat Comunității Declic

Premiul Grupului pentru Dialog Social(GDS) pe anul 2023 a fost decernat marţi Comunităţii Declic, în cadrul unei ceremonii care s-a desfăşurat la sediul GDS,...

SUA „vor continua” să parașuteze ajutor umanitar în Gaza

Statele Unite(SUA) "vor continua" să paraşuteze ajutor umanitar în Fâşia Gaza, a afirmat marţi un purtător de cuvânt al Consiliului de Securitate Naţională al...
Ultima oră
Pe aceeași temă