11.5 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăPoliticăLiviu Pop: Avem nevoie urgentă de moțiune pe Muncă și Finanțe

Liviu Pop: Avem nevoie urgentă de moțiune pe Muncă și Finanțe

Fostul ministru al Educației acuză situația incertă de la Învățământ, dar susține că, în cazul altor ministere, avem probleme mult mai mari.

Liviu Pop susține că este nevoie de moțiuni simple, urgent, pe Muncă și Finanțe, în cazul în care Guvernul Ludovic Orban nu va fi destuiut, în urma votului din Parlament.

“Eu sper ca moțiunea de cenzură să treacă, iar Guvernul Ludovic Orban să intre în istoria postdecembristă a României. Este o guvernare de tristă amintire. Cu venirea unui nou ministru la Educație, va trebui să avem un nou proiect al Legii Educației, deoarece examenele sunt organizate, în acest moment, după vechea lege, cu toate că aceasta este de nouă ani. Este dovada că legea este slabă. Guvernul PDL, de atunci și-a asumat răspunderea pe lege (n.r. Legea Educației Naționale 1/2011). Dacă moțiunea nu va trece însă, trebuie să avem moțiune simplă pe Muncă și pe Finanțe. Aici, avem doi miniștri care nu au trecut de comisiile parlamentare”, a declarat, pentru “România liberă”, senatorul Liviu Marian Pop.

Acesta spune că se așteaptă ca, în noul proiect de lege a Educației, să fie incluse mai multe puncte din proiectul “România Educată”, susținut de președintele Klaus Iohannis.

“Am asistat la închiderea proiectului România Educată, la Administrația Prezidențială. Probabil că un viitor proiect al Legii Educației va cuprinde și puncte din acesta. Consider că este nevoie de un proiect discutat cu toate forțele politice, pentru Educație. Asta ar trebui să avem, când va fi instalat noul ministru”, ne-a mai declarat Liviu Pop.

Actuala Lege a Educației Naționale a fost asumată de Guvernul Emil Boc, în anul 2011, în mandatul de ministru al lui Daniel Funeriu.

De atunci, legea a mai fost modificată, de parlamentari și prin ordonanțe de urgență, și în penultimul mandat de ministru al Educației deținut de Ecaterina Andronescu.

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale modifică legislația din domeniul asistenței sociale

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale anunță modificarea a șase acte normative din domeniul asistenței sociale. Schimbările au fost aprobate de deputați. Acestea vor aduce...

VIDEO. Reacția halucinantă a lui Dan Negru, despre noii jurați “Chefi la Cuțite”

Emisiunea "Chefi la Cuțite" este în prim plan în ultima vreme, după ce vechii jurați care au "scris istorie" în televiziune au demisionat. Potrivit...

Rezultate fotbal: România a pierdut cu 2-3 în fața Columbiei. La EURO 2024 va înfrunta Ucraina

Naţionala de fotbal a României a fost învinsă de reprezentativa Columbiei cu scorul de 3-2 (2-0), loc marţi seara, pe Stadionul Civitas Metropolitano din...
Ultima oră
Pe aceeași temă