15 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăPoliticăLudovic Orban a făcut marele anunț! Guvernul își asumă răspunderea

Ludovic Orban a făcut marele anunț! Guvernul își asumă răspunderea

“Astăzi trebuie să demarăm procedura angajării răspunderii Guvernului pe cele trei proiecte. Este vorba de modificarea legilor Justiţiei, prin prorogarea termenului de intrare în vigoare pentru cele trei articole pe care dacă nu le prorogăm e aruncat în aer sistemul de justiţie – pensionarea anticipată a magistraţilor, creşterea vechimii pentru intrare în magistratură de la 2 la 4 ani şi de creşterea numărului de judecători care formează completele de la 2 la 3. Aceste prevederi trebuie prorogate, iar în cursul anului viitor trebuie să ne asumăm să le modificăm, adică, practic, să dispară din legile Justiţiei”, a afirmat prim-ministrul la începutul şedinţei de Guvern, potrivit Agerpres.

Potrivit acestuia, al doilea proiect pe care Guvernul îşi va asuma răspunderea este cel privind plafoanele, iniţiat de Ministerul Finanţelor, adăugând că este absolut necesară adoptarea cât mai rapidă a acestei legi.

“Al treilea subiect pe care ne vom angaja răspunderea este Ordonanţa 51, care se referă la transportul intrajudeţean în special. Vreau să vă semnalez că am primit extrem de multe sesizări din partea multor părinţi, că mulţi copii sunt în situaţia în care nu pot să se ducă la şcoală pentru că nu li se asigură transportul decât dacă plătesc contravaloarea cursei. Este vorba de cei care se duc la şcoală nu în localitatea unde domiciliază, ci în altă localitate şi chiar sunt multe familii care nu pot să îşi permită să suporte acest cost. De asemenea, ni s-a semnalat în două judeţe, Iaşi şi Botoşani, că mijloacele de transport care au licenţe şi care fac cursele nici măcar nu mai opresc în locurile obişnuite să ia copiii. Nu putem accepta o astfel de situaţie în care să restrângem accesul la educaţie al unor copii care au dreptul să înveţe”, a subliniat premierul, conform aceleiași surse.

Ludovic Orban a anunţat, de asemenea, că în şedinţa de Guvern o să fie o primă lectură a proiectului care va face obiectul unei a doua asumări de răspundere – modificarea OUG 114, care înseamnă în mare parte abrogarea acesteia.

Prim-ministrul a precizat că şedinţa de marţi va avea două părţi: prima – între orele 15,00 şi 16,00, apoi şedinţa va fi suspendată şi va fi reluată la 19,30 până când sunt adoptate toate proiectele de acte normative care sunt pe ordinea de zi.

Cele mai citite

Revolut anticipează o creștere cu 40% a numărului angajaților, în 2024, și ajunge la 10.000 de salariați

Revolut, fintech-ul britanic cu peste 40 de milioane de clienți retail la nivel global, a ajuns la 10.000 de angajați în toată lumea, iar...

Spitalul Obregia din București va avea o Secţie clinică de psihiatrie pediatrică

O Secţie clinică de psihiatrie pediatrică urmează să fie realizată la Spitalul Obregia, în baza unui protocol de colaborare încheiat între Administraţia Spitalelor şi...

NATO a exersat trimiterea rapidă a trupelor în România

Conducerea NATO a verificat capacitatea de a-și trimite rapid trupele în România, prin Slovenia și Ungaria, în cadrul unui exercițiu care s-a numit Eagle...
Ultima oră
Pe aceeași temă