Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

FOTO: INQUAM PHOTOS/George Călin

FOTO: INQUAM PHOTOS/George Călin

Ludovic Orban: „Bat câmpii și vorbesc să se afle în treabă”

Premierul a reacționat la criticile aduse de PSD și USR programului PNL de relansare a economiei, prezentat oficial ieri după amiază.

Petronel Tudor 0 comentarii

Ludovic Orban nu a rămas dator și a avut o replică la discursul lui Marcel Ciolacu, liderul interimar PSD, supărat că social-democratul a acuzat partidul de guvernământ că a copiat programul de dezvoltare al PSD.

„Bat câmpii. Habar nu aveau. Nici măcar nu le-au trecut prin cap măsuri economice. IMM Invest. De ce nu au aplicat în trei ani de guvernare IMM Invest, schema de garantare de împrumuturi pentru IMM? Deja sunt peste 10.000 de IMM-uri care au beneficiat şi plafonul depăşeşte 10 miliarde lei. Vom creşte plafonul probabil la 20 de miliarde lei şi probabil şi mai mult. Am regândit schema de ajutor de stat pentru investiţiile green field, care nici nu le-a trecut prin cap sau schema de garantare a ajutorului comercial.”, a afimat Ludovic Orban într-o emisiune la TVR.

Premierul le-a răspuns pe același ton tăios și celor din USR care consideră că Fondul de Investiții gândit acum de PNL este același cu Fondul suveran de investiții pus la cale de tandemul Liviu Dragnea – Darius Vâlcov.

„S-a referit un coleg la Fondul de Investiţii, asemuindu-l cu Fondul lui Vâlcov. Ăla nu a citit. Habar n-are. Fondul de Investiţii care fusese lansat public de PSD era unul care punea ca gaj toate acţiunile deţinute de stat la companiile profitabile din România, permiţând practic preluarea ostilă a acţiunilor de la aceste companii. Fondul de Investiţii propus de noi se realizează cu un capital iniţial al statului. Acesta urmăreşte companiile și dacă o companie vrea să facă o investiţie şi managementul Fondului de Investiţii consideră că valoarea acţiunilor companiei respective va creşte, cumpără un pachet de acţiuni, 30% de acţiuni din valoarea companiei respective, şi le vinde după realizarea investiţiei, e vorba de creşterea valorii acţiunilor. Acesta e sistemul de private equity. Habar nu au. Vorbesc ca să se afle în treabă. Îi sfătuiesc să citească şi apoi să vorbească. Noi am luat ca model Fondul de Investiţii din Franţa.”, a spus Ludovic Orban, ca reacție la o declarație a lui Claudiu Năsui, președintele USR București.

Comentarii

loading...