Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Ludovic Orban cere demisia Gabrielei Firea

Ludovic Orban cere demisia Gabrielei Firea

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, vineri, că Gabriela Firea trebuie să demisioneze din funcţia de primar general al Capitalei. Liberalii cer Curţii de Conturi declanşarea unui control pentru recuperarea prejudiciului produs prin înfiinţarea companiilor municipale.

Rl online 0 comentarii

„Capitala României a ajuns bătaia de joc a unui primar certat cu legea şi cu bucureştenii. Este un fapt fără precedent ca o primărie să înfiinţeze 20 de companii fără respectarea legii şi în dispreţul cetăţenilor care s-au opus acestei iniţiative. Gabriela Firea trebuie să îşi dea demisia de îndată din funcţia de primar general. Niciodată bucureştenii nu au mai văzut un primar atât de incompetent, fără cunoştinţe elementare de administraţie, care în doi ani de zile a reuşit să facă praf Bucureştiul, să blocheze în asemenea hal activitatea administraţiei locale şi să nu aibă nicio iniţiativă care să ducă la rezolvarea problemelor reale ale oraşului”, a transmis Ludovic Orban, într-un comunicat de presă remis, vineri, Mediafax.

PNL cere, de asemenea, Curţii de Conturi, declanşarea unui control pentru recuperarea prejudiciului produs prin înfiinţarea companiilor municipale.

„Partidul Naţional Liberal va înainta o solicitare Curţii de Conturi pentru declanşarea unui control în vederea constatării prejudiciilor şi recuperării lor de la Primarul General, Gabriela Firea, şi de la consilierii generali vinovaţi. Bucureştenii şi Capitala României au nevoie urgent o altă administraţie care să gestioneze bugetul oraşului în mod legal, transparent şi eficient, care să rezolve problemele oraşului şi să înceteze pomenile electorale menite să acopere hoţiile PSD. Pentru Bucureşti, Gabriela Firea e la fel de nocivă ca Dragnea pentru ţară”, a completat Orban.

Liderul liberal a adăugat că bugetul alocat companiilor se ridică la 600 de milioane de euro.

„Un buget imens de aproape 600 de milioane de euro a fost blocat ilegal în companiile din subordinea Primarului General, Gabriela Firea, care putea fi folosit pentru deblocarea traficului din Bucureşti sau pentru investiţii în şcoli şi spitale. 600 milioane de euro au fost aruncaţi de Gabriela Firea şi PSD pe apa Dâmboviţei. Banii bucureştenilor, adunaţi din taxele şi impozitele plătite din munca cinstită a locuitorilor Capitalei, au fost tocaţi pentru salarii nesimţite, maşini de lux şi achiziţii pentru confortul personal al sinecuriştilor. Nici un leu din aceşti bani nu a fost folosit în interesul bucureştenilor. Cu cele 600 milioane de euro se puteau construi 100 de kilometri de autostradă pentru Centura Bucureştiului, puteau fi folosiţi pentru finalizarea magistralei de metrou până la aeroportul Otopeni sau pentru construirea spitalului republican promis bucureştenilor de PSD în campanie”, a conchis Orban.

De asemenea, PNL solicită CGMB să adopte o hotărâre pentru încetarea activităţilor companiilor municipale.

„Somăm Consiliul General al Municipiul Bucureşti să adopte în regim de urgenţă o hotărâre pentru încetarea imediată a activităţii companiilor declarate ilegale şi să solicite desfiinţarea acestora. Orice cheltuială cu aceste companii trebuie să înceteze. Nici un leu nu trebuie să mai ajungă în buzunarul clientelei Firea şi PSD. Cei care au iniţiat şi au votat pentru adoptarea hotărârii de înfiinţare a companiilor declarate ilegale în instanţă trebuie să răspundă pentru prejudiciile provocate”, potrivit sursei citate.

Curtea de Apel Bucureşti a decis, joi, anularea tuturor hotărârilor de înfiinţare a companiilor municipale ale Primăriei Capitalei, în urma unui proces iniţiat de USR Bucureşti în 2017, decizia fiind definitivă.

Comentarii

loading...