8.7 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăPoliticăLudovic Orban conduce prima ședință a Camerei Deputaților

Ludovic Orban conduce prima ședință a Camerei Deputaților

Imediat după începerea ședinței, Camera Deputaţilor şi-a modificat regulamentul de funcţionare, constituind trei noi comisii parlamentare permanente.

Cele trei noi comisii sunt Comisia pentru constituţionalitate, care se va ocupa cu punerea în acord a prevederilor declarate neconstituţionale, Comisia pentru ştiinţă şi tehnologie, care va avea în vedere activitatea ştiinţifică, promovarea progresului tehnologic, cercetarea-dezvoltare, inovaţia, precum şi Comisia pentru tineret şi sport.

Liderul deputaţilor AUR, George Simion, a atenţionat asupra faptului că formaţiunea sa nu poate nominaliza deputaţii în comisii deoarece de curând a aflat despre componenţa comisiilor.

„Noi am aflat componenţa comisiilor acum o jumătate de oră, nu avem cum să nominalizăm oamenii care fac parte din comisii”, a declarat Simion, de la prezidiu.

Deputatul AUR Antonio Andruşceac a spus că deputaţii formaţiunii sunt împotriva constituirii Comisiei pentru constituţionalitate.

„Ne-am opus la constituirea acestor comisii, cum este şi Comisia pentru constituţionalitate. Controlul de constituţionalitate este făcut de CCR şi ar fi un paralelism juridic”, a explicat acesta. „Comisia de constituţionalitate există şi la Senat şi acum este constituită în oglindă şi la Cameră”, a replicat Orban.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă