10.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăPoliticăLudovic Orban: „Degeaba mărești pensiile dacă nu poți să le plătești”

Ludovic Orban: „Degeaba mărești pensiile dacă nu poți să le plătești”

Premierul Ludovic Orban își dorește o creștere a pensiilor bazată exclusiv pe calcule economice reale și nu pe criterii populiste.

Liderul PNL este convins că o majorare cu 40% a pensiilor nu ar fi fost realizabilă nici măcar în condițiile unei economii stabile, neafectată de pandemia de coronavirus.

„Urmărim să creștem pensiile. Obiectivul nostru este, în schimb, să creștem pensiile cu cât putem în mod real. Lucrul acesta nu pot să-l spun acum. Degeaba mărești pensiile dacă după aia nu poți să le plătești. Putem să facem și noi ca PSD, mărim pensiile după care dăm drumul la inflație.”, a spus Ludovic Orban, intervievat de Digi24.

Anterior, șeful Guvernului României anunțase că o creștere a pensiilor va exista dar că valoric ea se va stabili abia după ce va fi gata raportul la șase luni privind starea economiei și prognoza bugetară.

Ludovic Orban nu a confirmat că PNL se gândește la o majorare din toamnă cu doar 10% a pensiilor. Din calculele actuale o majorare cu 40% a pensiilor ar presupune un impact bugetar de circa 52 miliarde lei pentru anul 2021 și circa 83 – 84 miliarde lei pentru anul 2022.

Cele mai citite

VIDEO. Cătălin Cîrstoiu: “Îmi pare rău că nu l-am ascultat pe Traian Băsescu”

Cătălin Cîrstoiu, candidatul comun PSD - PNL la Primăria Capitalei, a vorbit, înt-o conferință de presă, despre expunerea publică ce i-a adus "mult rău"...

Emma Răducanu, în sferturile de finală ale turneului de la Stuttgart

Britanica Emma Răducanu s-a calificat în sferturile de finală ale turneului WTA 500 de la Stuttgart, după ce a învins-o în două seturi, cu...

VIDEO. Caz halucinant la Sibiu. Bolid de zeci de mii de euro, dar fură 20 de lei dintr-o cofetărie

Proprietarul unui lanț de cofetării din zona Sibiului a luat măsuri în urma unei creșteri a furturilor și a instalat camere de supraveghere în...
Ultima oră
Pe aceeași temă