Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Ludovic Orban: ,,Este o  tentativă evidentă de fraudă la Referendum din partea PSD ''

Ludovic Orban: ,,Este o tentativă evidentă de fraudă la Referendum din partea PSD ''

Preşedintele PNL Ludovic Orban îi cere preşedintelui AEP, într-o scrisoare deschisă, să înceteze boicotarea Referendumului.

Rl online 0 comentarii

Liderul PNL afirmă că autorităţile responsabile de buna organizare a votului din 26 mai sunt folosite pentru a împiedica exprimare votului de către cetăţeni, "la ordinul unui condamnat penal definitiv pentru fraudă electorală, Liviu Dragnea".

"Este o tentativă evidentă de fraudă la Referendum din partea PSD", a declarat Orban.

"Vă solicit să încetaţi de îndată boicotarea Referendumului convocat de Preşedintele României, Klaus Iohannis, odată cu alegerile pentru Parlamentul European din 26 mai, şi să asiguraţi imediat exercitarea funcţiilor şi atribuţiilor Autorităţii Electorale Permanente prevăzute de lege pentru informarea şi încurajarea participării cetăţenilor la vot. Este absolut revoltător şi scandalos că nici până la această dată, de la începerea campaniei pentru Referendum, Autoritatea Electorală Permanentă nu promovează public nicio campanie de informare şi încurajare a participării românilor la vot", afirmă Orban.

În  opinia sa, absenţa oricărui material informativ în presă şi la posturile de radio şi de televiziune din ţară privind scrutinul din 26 mai în care să fie prezentate informaţii esenţiale despre obiectul şi procedura de vot, "este o abatere gravă de la rolul şi atribuţiile AEP şi încalcă fraudulos dreptul constituţional la informare al cetăţenilor români". 

"Asistăm la un boicot instituţional privind participarea cetăţenilor la Referendum din partea AEP şi a altor instituţii ale statului, fără precedent, care arată clar că autorităţile responsabile de buna organizare a votului din 26 mai sunt folosite pentru a împiedica exprimare votului de către cetăţeni, la ordinul unui condamnat penal definitiv pentru fraudă electorală, Liviu Dragnea. Este o  tentativă evidentă de fraudă la Referendum din partea PSD pornită încă de la începutul campaniei prin adoptarea unei Ordonanţe de Urgenţă care avea ca scop să-i interzică Preşedintelului României să se implice în campania pentru Referendumul convocat pentru a interzice amnistia şi graţierea faptelor de corupţie şi adoptarea ordonanţelor de urgenţă în domeniul penal", susţine liderul PNL, care îl somează pe pşreşedintele AEP să dispună realizarea în regim de urgenţă a unei campanii mass-media de informare a cetăţenilor privind Referendumul şi să abandoneze folosirea Autorităţii Electorale Permanente în "tentativa PSD de fraudare a votului din 26 mai".

Comentarii

loading...