6.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăPoliticăLudovic Orban: Există în continuare o majoritate pro-corupţie

Ludovic Orban: Există în continuare o majoritate pro-corupţie

“Peste şase luni s-a aşteptat cu acest dosar la Senat, a fost o sfidare la adresa regulamentului, la adresa Constituţiei, ţinerea lui ca un mijloc de şantaj la adresa lui Tăriceanu, că sunt convins că, până la votul de astăzi, PSD a ţinut dosarul ca să se asigure că Tăriceanu nu îşi permite niciun dram de libertate, a fost ţinut într-o situaţie de dependenţă. Sunt profund revoltat de această atitudine, care ne arată că în spatele votului secret la astfel de proceduri există în continuare o majoritate pro-corupţie, o majoritate care nu înţelege că românii îşi doresc să fie conduşi de oameni cinstiţi”, a spus Orban la Digi 24.

Liderul liberal a adăugat că reprezentanţii PSD şi ALDE nu au înţeles că în România nimeni nu trebuie să fie mai presus de lege.

“În ceea ce ne priveşte, parlamentarii liberali şi atunci când a fost vorba de colegi din PNL am votat în favoarea cererilor de urmărire penală şi în favoarea propunerilor de măsuri preventive care au fost solicitate. PSD-ALDE nu au înţeles că în România nimeni nu trebuie să fie mai presus de lege, că în România dacă oameni care au deţinut funcţii publice au comis fapte de corupţie, ei trebuie să răspundă şi nimeni nu are dreptul să împiedice Justiţia să se înfăptuiască, mai ales în cazul deţinătorilor de putere”, a precizat Ludovic Orban.

El a mai spus că votul de luni, care l-a vizat pe Tăriceanu, este o monedă de schimb pentru votul primit de social democraţi de la ALDE pentru a numi preşedintele Camerei Deputaţilor.

“Evident că în cazul votului dat pe Tăriceanu, pe cererea de urmărire penală pe un dosar cu multe semne de întrebare, nu ştiu ce se mai poate face efectiv, pentru că votul a fost dat. Cred, în schimb, că din nou se arată faţa hâdă a actualei Puteri, din nou se arată complicitatea care există între liderii celor două formaţiuni aflate la Putere. Îmi este clar de ce deputaţii ALDE nu au vrut să intre în sală la votul pentru Marcel Ciolacu, ceea ce era dat ca informaţie pe surse se demonstrează astăzi prin votul senatorilor PSD, care plătesc acum preţul pentru că deputaţii ALDE au votat candidatul PSD la Camera Deputaţilor, în persoana lui Ciolacu”, a afirmat Orban.

Senatul a respins luni, în plen, cererea DNA de încuviinţare a urmăririi penale în cazul preşedintelui Camerei superioare a Parlamentului, Călin Popescu-Tăriceanu.

Votul a fost secret cu bile, în favoarea cererii pronunţându-se 38 de senatori, 71 au votat împotrivă şi unul s-a abţinut.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă