16.8 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăPoliticăLudovic Orban le răspunde oponenților: Până la congres, eu sunt președinte

Ludovic Orban le răspunde oponenților: Până la congres, eu sunt președinte

Liderul liberal a mers ieri împreună cu președinta Senatului, Anca Dragu, pentru a se vaccina împotriva COVID-19. Răspunzând întrebărilor jurnaliștilor, după atacul lui Bogdan care l-a acuzat că s-a crezut „lup alpha” și că „i-a crescut capul” cât a fost prim-ministru, Orban a spus: „Președintele PNL e ales de congres, PNL a avut un congres în iunie 2017 și va avea un congres în cursul acestui an. Până la acest congres eu sunt președinte, iar dacă mă decid să candidez pentru un nou mandat voi anunța acest lucru. Orice problemă trebuie discutată în forurile statutare”, a răspuns Orban. El a transmis că nu vrea să polemizeze în public și că orice are de discutat, discută în interiorul partidului, și că are obligația de a asigura coeziunea. 

Gruparea clujeană își nuanțează poziția

Atât primarul Emil Boc (foto stânga), cât și preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Cluj, Alin Tişe (foto dreapta), s-au poziționat deja în tabăra anti-Orban. Cu toate acestea, declarațiile lor au fost nuanțate, propunând ca dezbaterea să se facă în interiorul partidului și subliniind că nu vor susține oportuniști și politicieni de paie. „PNL este un partid viu, dinamic și este firesc să existe puncte de vedere din interior exprimate în exterior. Până la un punct însă. Continuarea lor e nefirească, păguboasă. Trebuie să rămână în partid. Vom avea un congres unde trebuie să fie o competiție politică între programe. Cred că PNL are nevoie și de Rareș Bogdan și de Robert Sighiartău, iar cei care vor merge la congres vor stabili locul fiecaruia în partid”, a declarat Boc.

Tișe însă a spus că demisia lui Orban trebuie să vină odată cu demisiile celor care au girat deciziile Biroului Permanent Național. Aluzie la faptul că inclusiv Rareș Bogdan și Robert Sighiartău și-au dat votul la momentul negocierilor pentru formarea majorității. „Demisia lui Ludovic Orban nu e destul. Demisia tuturor acelora care au girat prin vot deciziile luate în BPN al PNL se impune. Dar, tocmai pentru că unii sunt politicieni autentici, nu mă aştept ca cineva să demisioneze sau să-şi recunoască vreo responsabilitate”, a scris Alin Tişe, pe Facebook. El subliniat că îşi doreşte în fruntea partidului oameni “mai performanţi politic”, care au ceva concret de arătat şi de spus, și „nu oameni care stau la vânătoare de scaune și oscioare”.

La rândul său, vicepreşedintele PNL Gheorghe Falcă apreciază că Orban trebuie tratat ca un om politic responsabil, în condiţiile în care „a reuşit să dea jos Guvernul Dăncilă” şi şi-a asumat o guvernare de care „toţi fugeau”. „Ludovic Orban trebuie să fie tratat ca un om politic responsabil şi care va avea şi o responsabilitate majoră pentru următorii patru ani, din poziţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor”, a declarat Falcă, marţi, la RFI. El este de părere că Ludovic Orban nu ar trebui să-şi dea demisia din funcţia de preşedinte.  

 

„Eu cred că în PNL acest subiect se va închide în trei zile, pentru că suntem oameni responsabili şi ştim ce trebuie să facem în următorii ani”.
GHEORGHE FALCĂ, VICEPREȘEDINTE PNL

Cele mai citite

FINS: numărul tinerilor participanți la IUF, interesați de finanțarea studiilor, a crescut anul acesta cu 30%

FINS a înregistrat anul acesta o creștere de 30% în rândul tinerilor interesați de finanțare pentru studiile în străinătate, în cadrul participării la IUF...

Rusia susține că va avea “ținte legitime” în Polonia, dacă această țară va găzdui arme nucleare americane

"Instalațiile relevante" din Polonia vor deveni "ținte legitime" pentru Rusia, dacă această țară va primi pe teritoriul ei arme nucleare ale Statelor Unite. Acest avertisment...

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, a avut o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a avut miercuri o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin, anunțul fiind făcut imediat după ce președintele...
Ultima oră
Pe aceeași temă