Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto Arhiva

Foto Arhiva

Ludovic Orban: Orice angajat din România poate să dea în judecată Guvernul

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat miercuri, că orice angajat din România poate să dea în judecată Guvernul şi să ceară să-i fie plătite contribuţiile de sănătate, afirmând că sunt pericole care riscă "să se adâncească" dacă politica "populist-electoralistă va continua".

Rl online 0 comentarii

"Au dat o OUG prin care să plătească contribuţiile de sănătate la bugetul de stat, este o inepţie inimaginabilă şi care încalcă orice regulă şi orice principiu fiscal. Începând de astăzi orice angajat din România poate să dea în judecată Guvernul şi să ceară să-i fie plătite contribuţiile de sănătate. (...) Este o harababură generalizată în toate sistemele private", a declarat preşedintele PNL, Ludovic Orban.

Ludovic Orban a afirmat că sunt periocole care riscă să se adâncească, dacă se continuă pe acest tip de politică "populist-electoralistă".

"Dezechilibrele mari care au fost create în economie riscă să afecteze fiecare afacere şi fiecare cetăţean, este vorba de dezechilibre care sunt născute din neînţelegerea economiei de piaţă. Singurul instrument folosit de acest Guvern a fost creşterea cererii prin creşterea salariilor şi pensiilor fără un corespondent în realitatea economică şi fără un corespondent în potenţialul real de creştere a volumului de produse şi servicii pe care le poate produce economia internă. De aici au rezultat toate dezechilibrele majore", a spus Orban.

Liderul PNL a criticat atitudinea ministrului Muncii faţă de oamenii de afaceri.

"Ministrul Muncii a ameninţat oamenii de afaceri, companiile că trimite ITM-urile ca să-i oblige ITM-urile să refacă contractele de muncă ca şi cum ar fi vina companiilor dacă ei nu au resursele necesare pentru a renegocia contractele de muncă şi pentru a creşte salariul brut. În ce ţară din lumea asta îşi permite un Guvern şi un minister să ameninţe companiile că nu îndeplinesc ordinul politic pe unitate care a fost dat de un partid politic aflat la guvernare?! (...) Reprezentanţii sindicatelor, după doamna ministru, vor deveni poliţişti şi turnători să toarne companiile care nu operează majorările de salariile brute astfel încât să se menţină netul în condiţiile în care imensa harababură creată pe piaţa muncii este rezultatul strict al incapacităţii de previziune şi al improvizaţiilor care sunt făcute la nivel guvernamental", a spus liderul PNL.

Orban a afirmat că nu există niciun semn că Guvern PSD-ALDE are vreo intenţie de a schimba modul de guvernare.

"Noi dacă nu luăm decizia ca ţară să ne asumăm ca obiectiv aderarea la euro şi mai ales să începem aplicarea programului de convergenţă, după părerea mea, riscăm să nu intrăm în a doua ci în a treia viteză, să devenim o periferie a Europei. (...) Nu văd niciun semnal de preocupare pentru rezolvarea marilor crize din sistemele publice: educaţie, sănătate, administraţie, siguranţa cetăţeanului", a spus preşedintele PNL, a adăugat Ludovic Orban.

Preşedintele PNL a susţinut că sunt câteva "bombe cu ceas" pe care Guvernul le "amorsează" precum Fondul Suveran de Investiţii, afirmând că acesta este o "puşculită de partid".

El a relatat faptul că  dacă va fi modificată Constituţia, ordonanţele de Urgenţă ar trebui interzise.

Comentarii

loading...