5.4 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăPoliticăLudovic Orban: PNL a fost singurul partid sensibil la subiectul alocațiilor pentru...

Ludovic Orban: PNL a fost singurul partid sensibil la subiectul alocațiilor pentru copii

Ludovic Orban se menține ferm în ceea ce privește dublarea alocațiilor de stat pentru copii printr-un program etapizat, cinci tranșe semestriale egale cu 20%, ultima dintre ele aplicabilă de la 1 iulie 2021.

„Am luat decizia de a dubla alocaţiile, dar să o facem etapizat, în funcţie de revenirea economică şi de capacitatea efectivă a bugetului de a face faţă acestei noi cheltuieli. În populismul caracteristic, PSD a continuat să respingă această soluţie raţională, fundamentată economic şi singura care poate să stea în picioare. Ne vom apăra punctul de vedere. Cu siguranţă pregătim argumentele pentru a putea sesiza la CCR.”, a anunțat duminică Ludovic Orban.

Președintele PNL le transmite românilor că liberalii sunt singurii care au fost sensibili la subiectul creșterii alocațiilor pentru copii și că acesta s-au majorat de trei ori în ultimii ani doar în urma eforturilor parlamentarilor PNL.

„Noi am crescut alocaţiile. Din 2008 până astăzi, PNL a crescut alocaţiile şi în 2008, şi în 2015, şi în 2019. În 2019, PSD, după ce a pierdut puterea, a prins un moment şi a mai dublat o dată alocaţiile, fără să se asigure că există resursele financiare pentru a susţine această dublă dublare într-un an. Gândiţi-vă că ultima creştere a alocaţiilor a fost făcută printr-un amendament al PNL la Legea bugetului de stat în 2019.”, a mai spus Ludovic Orban.

Cele mai citite

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...
Ultima oră
Pe aceeași temă