Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

PNL. Liberalii solicită Guvernului să retragă candidaturile pentru funcţia de comisar european

PNL. Liberalii solicită Guvernului să retragă candidaturile pentru funcţia de comisar european

Ludovic Orban: "Sunt candidaturi neserioase"

Partidul Național Liberal solicită Guvernului să retragă propunerile pentru funcţia de comisar european, a anunţat preşedintele liberalilor, Ludovic Orban.

Andreea Andrei 0 comentarii

Liberalul susține că „aceste candidaturi sunt profund nocive pentru România“.

„PNL solicită Guvernului să retragă propunerile pentru funcţia de comisar european, în persoana Rovanei Plumb sau a lui Dan Nica. Ne facem de râs cu astfel de propuneri. Astfel de propuneri nu au şansa să treacă de Parlamentul European, riscă să facă România de râs şi ne vor pune în situaţia ca România să nu poată obţine un portofoliu important datorită vulnerabilităţii şi slăbiciunii acestor propuneri. Atât Rovana Plumb, cât şi Dan Nica au probleme de integritate foarte grave, de asemenea au probleme legate de profesionalismul şi seriozitatea în activitatea publică. (...) Sunt candidaturi neserioase, care din punctul meu de vedere riscă să pună România într-o situaţie jenantă, să ducă la respingerea acestor candidaţi, şi vor şubrezi şansa pe care o are România de a obţine un portofoliu important în aceste negocieri. Guvernul a acţionat unilateral, nu au luat decizie decât de la PSD, probabil nici conducerea PSD nu a votat aceste candidaturi în integralitatea sa, nu a existat nicio consultare publică, nici instituţională, nici între partidele politice, iar aceste candidaturi sunt profund nocive pentru România“, a declarat Orban la finalul şedinţei Biroului Politic Naţional al PNL, citat de Agerpres.

De asemenea, Orban a afirmat că propunerile riscă să fie respinse, deoarece, în cazul Rovanei Plumb şi al lui Dan Nica, Parlamentul a respins cererile de începere a urmăririi penale.

„Rovana Plumb se află în situaţia care a fost reclamată de Comisia Europeană, şi anume aceea prin care Parlamentul blochează anchetele în justiţie, majoritatea PSD-ALDE a făcut un zid în jurul Rovanei Plumb pentru a împiedica adoptarea cererii de urmărire penală în cazul Belina, de asemenea, domnul Nica s-a aflat în situaţia de cerere de urmărire penală în dosarul Microsoft. Este ceasul al 12-lea şi nu vreau să ajungem în situaţia ca fie preşedintele CE să respingă aceste propuneri, fie să ajungem la situaţia ca în Parlamentul European aceşti candidaţi, sau unul dintre aceşti candidaţi, să fie în situaţia de a nu fi votaţi de Parlamentul European“, a declarat Orban, conform sursei citate.

Totodată, președintele liberalilor a sublinat faptul că PNL nu face recomandări PPE cu privire la cele două candidaturi.

„Cunoaştem exigenţa – care este cea mai mare –  în privinţa integrităţii în exercitarea funcţiilor publice care există la nivelul PPE. Putem noi să facem orice, că aceste candidaturi, din punctul meu de vedere, au şansă aproape de zero de a trece de procedurile din Parlamentul European“, a conchis Ludovic Orban.

Comentarii

loading...