12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăPoliticăLudovic Orban vrea modificarea legislației privind sancționarea forțelor de ordine

Ludovic Orban vrea modificarea legislației privind sancționarea forțelor de ordine

„Am format un grup lucru care să analizeze legislaţia privitoare la activitatea forţelor de ordine, în special, a Jandarmeriei pentru a pregăti până la începutul sesiunii parlamentare o modificare a legii care să permită cu adevărat sancţionarea celor vinovaţi de încălcarea legii, de comiterea de abuzuri şi de asemenea, să permită o posibilitate mai simplă pentru a putea trage la răspundere pe toţi cei care folosesc violenţa în mod nejustificat chiar şi din componenţa trupelor de ordine, a trupelor de intervenţie”, a declarat liderul PNL, Ludovic Orban, luni, în Parlament.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, luni, că liberalii vor depune solicitări la birourile permanente ale Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru convocarea celor două foruri ale Parlamentului în sesiune extraordinară pe 20 august.

„Vom iniţia demersurile de convocare a unei sesiuni extraordinare a Camerei Deputaţilor şi a Senatului. După cum bine ştiţi Guvernul a dat zile libere miercuri joi vineri, realist este ca sesiunea extrordinară să fie luni”, a mai spus Orban, citat de Mediafax.

Liderul liberal a anunţat încă de sâmbătă că PNL va cere o sesiune extraordinară pentru constituirea unei comisii de anchetă împotriva violenţelor de la protestul de vineri.

„Am avut de-a face cu o manifestaţie paşnică, la care au participat sute de mii de români. (…) Aceşti oameni şi-au exprimat dezacordul total, revolta, exasperarea faţă de derapajele grave de la democraţie, faţă de modul catastrofal în care clanul Dragnea îşi bate joc de România. (…) Dragnea şi camarila au readus România în anii ´90, în anii mineriadelor”, a declarat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă Ludovic Orban.

Jandarmii au intervenit în forţă, vineri seara, cu gaze lacrimogene şi tunuri de apă, în Piaţa Victoria, pentru a dispersa protestatarii anti-PSD aflaţi în faţa sediului Executivului. Peste 450 de persoane, între care 35 de jandarmi, au primit îngrijiri medicale din partea echipajelor SMURD, vineri, la protestul din Piaţa Victoriei. Dintre acestea, 40 au fost transportate la spital cu diverse traumatisme, trei dintre ei având arsuri de până la 15% din suprafaţa corpului.

Cele mai citite

Cum se va desfășura prima competiție de frumusețe pentru AI din lume

Cu un singur click, lumea reală și cea virtuală se întâlnesc într-o competiție revoluționară de frumusețe. Primul concurs de frumusețe artificială din lume și-a...

Tânărul ce dispăruse acum zece zile în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit și scos din apă

Tânărul dat dispărut, în urmă cu zece zile, în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit şi extras din apă...

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, a avut o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a avut miercuri o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin, anunțul fiind făcut imediat după ce președintele...
Ultima oră
Pe aceeași temă