3.7 C
București
marți, 19 martie 2024
AcasăPoliticăMAE a finalizat expedierea materialelor necesare votării în străinătate

MAE a finalizat expedierea materialelor necesare votării în străinătate

Pentru cele 441 secţii de votare înfiinţate pentru alegătorii români din străinătate, Ministerul Afacerilor Externe a trimis 4.000.500 de buletine de vot, atât pentru alegerile europarlamentare, cât și pentru referendumul național.

Au fost distribuite câte 1.333.500 de buletine de vot pentru alegerea candidaților României în Parlamentul European, pentru întrebarea nr. 1 de la referendumul național, respectiv pentru întrebarea nr. 2 de la referendumul național.

De asemenea, au fost expediate 1.301.230 timbre autocolante și 2.147 ștampile cu mențiunea ”VOTAT”.

,,Numărul buletinelor de vot a fost stabilit ca urmare a estimărilor realizate de misiunile diplomatice, ţinând cont de prezența la vot la procesele electorale anterioare şi distribuţia teritorială a comunităților românești, precum și de estimările privind intenția participării la vot realizate pe baza informațiilor transmise și a intențiilor exprimate de cetățenii români în cadrul consultărilor pe care misiunile diplomatice ale României le-au organizat cu comunitățile românești din străinătate’’, se arată in comunicatul transmis de MAE.

La data de 26 mai, odată cu alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European, va avea loc și referendumul național convocat de președintele Klaus Iohannis.

La referendum se va vota în aceleași secții de votare organizate pentru alegerile europarlamentare.

Alegătorii pot opta să își exercite dreptul de vot numai pentru un singur tip de scrutin sau pentru ambele.

La referendumul național vor fi utilizate două buletine de vot, corespunzătoare celor două întrebări supuse referendumului.

 

 

Cele mai citite

Recital de goluri la Arad! UTA și FC Voluntari au făcut spectacol în prima etapă a play-out-ului

UTA Arad a învins-o pe FC Voluntari cu scorul de 4-3, pe teren propriu, luni seară, în prima etapă a play-out-ului Ligii 1. UTA...

De la Forumul Economic Mondial,  la Forumul Economic de la Saint Petersburg

Pe harta Europei există două orașe, unul de 11.000 de locuitori și altul de 5,6 milioane, care au ceva în comun: găzduiesc cele mai...

ICCJ discută contestația asupra deciziei BEC privind Dreapta Unită

Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) discută, în ziua de 19 martie 2024, contestația asupra deciziei prin care Biroul Electoral Central (BEC) a...
Ultima oră
Pe aceeași temă