Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

FOTO: INQUAM PHOTOS/Marius Zmărăndescu

FOTO: INQUAM PHOTOS/Marius Zmărăndescu

Mai dă-le, PSD, câte 50 lei!

Deputații PSD au modificat legea privind alegerile locale și au majorat sumele achitate membrilor Birourilor Electorale. Propunerea USR de vot în două zile a fost respinsă.

Petronel Tudor 0 comentarii

Legea privind alegerilor locale, adoptată ieri de Senat, a suferit modificări astăzi în Camera Deputaților. Parlamentarii PSD au introdus un amendament legat de sumele achitate pentru activitatea desfășurată în cadrul organismelor electorale la alegerile locale din 27 septembrie 2020.

150 lei pe zi de activitate pentru membrii birourilor electoare ale secțiilor de votare (față de 100 lei/zi), 250 lei pe zi de activitate pentru preşedinţii birourilor electorale de circumscripţie judeţeană şi preşedintele biroului electoral de circumscripţie a municipiului Bucureşti, pentru locţiitorii acestora, precum şi pentru membrii birourilor electorale de circumscripţie judeţeană şi membrii biroului electoral de circumscripţie a municipiului Bucureşti (față de 200 lei/zi), 200 de lei pe zi de activitate pentru preşedinţii birourilor electorale de circumscripţie comunală, orăşenească, municipală şi de sector al municipiului Bucureşti, precum şi pentru locţiitorii acestora (față de 150 lei/zi), iar personalul tehnic auxiliar al Biroului Electoral Central va primi 200 de lei/zi (față de 150 lei/zi), au fost modificările față de varianta din Senat, potrivit News.ro.

„În cel mult 90 de zile de la data alegerilor locale, Autoritatea Electorală Permanentă rambursează partidelor politice, alianţelor politice, organizaţiilor cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale pe baza documentelor justificative furnizate de mandatarul financiar în cel mult 30 de zile de la data alegerilor sumele aferente cheltuielilor efectuate în toate circumscripţiile electorale, precum şi cele efectuate la nivel central, în cazul în care partidul politic, alianţa politică, alianţa electorală sau organizaţia cetăţenilor aparţinând minorităţilor 26 naţionale a obţinut minimum 3% din voturile valabil exprimate prin cumularea voturilor exprimate pentru toate consiliile locale şi de sector ale municipiului Bucureşti, consiliile judeţene, Consiliul General al Municipiului Bucureşti, precum şi toate candidaturile de primar, respectiv primar general al municipiului Bucureşti.”, este stipulat în varianta de lege adoptată de Camera Deputaților.

Cu 32 voturi „pentru”, 31 de voturi „împotriva” respingerii şi 75 de abţineri, amendamentul propus de USR de organizare a alegerilor locale în două zile, pe 26 și 27 septembrie, pentru a fi evitate aglomerările la secțiile de votare, a fost respins de Camera Deputaților.

Comentarii

loading...